elektronikci
FD Üye
Tavada Yumuşacık Balon Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
- 1 su bardağı ılık su (200 ml)
- 1 paket kuru maya (11 grm)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Tereyağ
Tavada Yumuşacık Balon Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğuralım. Ele yapışan bir kıvamda olucak.
- Hamurumuzun üzerini streç filim ile kapatıp 1 saat sıcak ortamda mayaladıralım.
- Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölüp beze yapalım.
- Bezeleri az miktarda un ile tabak büyüklüğünde açalım.
- Orta derecede açtığımız tavayı ocağa alalım ve ısıtalım.
- Yufkamızı tavaya alalım ve üzerinde boloncuklar oluşmaya başlayınca hemen tersini çevirelim tersi de kenardan kabarmaya başlar başlamaz diğer tarafını tekrar çevirelim.
- Şimdi bazlamamız bolon gibi şişmesini bekleyip şişince arka yüzünü de pişirip servis tabağına alalım.
- Üzerine tereyağ sürüp üst üste servis edelim.