Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavşan Filetosu Jenievr Tarifi Resimli

Tavşan Filetosu Jenievr Tarifi Resimli
0
64

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Tavşan Filetosu Jenievr Tarifi
Resimli Tavşan Filetosu Jenievr Tarifi
Tavşan Filetosu Jenievr Tarifi

Malzemeler
1 adet tavşanın sırtı (filetosu)
20 adet ardıc tanesi
2 diş karanfil
4 dal maydanoz
1 cay kaşığı kekik
5 adet tane karabiber
1 diş sarımsak
dilimlenmiş 1 kucuk soğan ve bir kucuk havuc
tuz, bir cimdik karabiber
2 kahve fincanı rafine yağı
1 corba kaşığı tereyağı
5 corba kaşığı sos puavrad yoksa fon do vo
5 adet ardıc tanesi, ince ezilmiş veya havanda dovulmuş

Yapılışı
Tavşanın bobrek yatağı ve pirzolalarının butununu eğer şeklinde dorp parmak eninde kaburga kemikleri ile beraber kesilerek hazırlanmasına tavşan sırtı veya tavşan filetosu (Rable rabl) denir

Tavşan sırtının ustte etin uzerindeki zarı keskin bir bıcağın burnu ile temizleyip kucuk bir kaba ustunu alta getirerek koyunuz
Uzerine yağlar, ezilmiş ardıc, tuz ve sos haric diğer kalan butun malzemeleri ilave edip yirmi dort saat buzlukta bekletiniz (Marina yapınız)
Sonra marinadan cıkarınız, tuzlayıp biberleyiniz Tavşan sırtının girebileceği bir kasrola veya dibi kalın bir tepsiye rafine yağını koyup kızdırıp tavşan sırtını sırt ustu tepsiye koyunuz

Hızlı fırında zaman zaman icindeki yağdan alıp uzerine dokerek ve alt ust cevirerek oniki onbeş dakika pişirip fırından cıkarınız
Tavşanı bir servis tabağına cıkarıp tepsideki yağı dokunuz Uzerine sosu koyup bir kere kaynatıp suzdurunuz

Sosun icine karıştırarak tereyağını ve ezilmiş ardıcları yediriniz, tavşan filetosunu mutfakta veya misafirin onunde dilimleyip sosunu yanında ayrı olarak servis ediniz

imagestavsanfiletosujenievrtarifiresimli5ad4235b5a434
 
858,507Konular
982,857Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt