Tavşan Filetosu Jenievr Tarifi
Resimli Tavşan Filetosu Jenievr Tarifi
Tavşan Filetosu Jenievr Tarifi
Malzemeler
1 adet tavşanın sırtı (filetosu)
20 adet ardıc tanesi
2 diş karanfil
4 dal maydanoz
1 cay kaşığı kekik
5 adet tane karabiber
1 diş sarımsak
dilimlenmiş 1 kucuk soğan ve bir kucuk havuc
tuz, bir cimdik karabiber
2 kahve fincanı rafine yağı
1 corba kaşığı tereyağı
5 corba kaşığı sos puavrad yoksa fon do vo
5 adet ardıc tanesi, ince ezilmiş veya havanda dovulmuş
Yapılışı
Tavşanın bobrek yatağı ve pirzolalarının butununu eğer şeklinde dorp parmak eninde kaburga kemikleri ile beraber kesilerek hazırlanmasına tavşan sırtı veya tavşan filetosu (Rable rabl) denir
Tavşan sırtının ustte etin uzerindeki zarı keskin bir bıcağın burnu ile temizleyip kucuk bir kaba ustunu alta getirerek koyunuz
Uzerine yağlar, ezilmiş ardıc, tuz ve sos haric diğer kalan butun malzemeleri ilave edip yirmi dort saat buzlukta bekletiniz (Marina yapınız)
Sonra marinadan cıkarınız, tuzlayıp biberleyiniz Tavşan sırtının girebileceği bir kasrola veya dibi kalın bir tepsiye rafine yağını koyup kızdırıp tavşan sırtını sırt ustu tepsiye koyunuz
Hızlı fırında zaman zaman icindeki yağdan alıp uzerine dokerek ve alt ust cevirerek oniki onbeş dakika pişirip fırından cıkarınız
Tavşanı bir servis tabağına cıkarıp tepsideki yağı dokunuz Uzerine sosu koyup bir kere kaynatıp suzdurunuz
Sosun icine karıştırarak tereyağını ve ezilmiş ardıcları yediriniz, tavşan filetosunu mutfakta veya misafirin onunde dilimleyip sosunu yanında ayrı olarak servis ediniz
imagestavsanfiletosujenievrtarifiresimli5ad4235b5a434
Resimli Tavşan Filetosu Jenievr Tarifi
Tavşan Filetosu Jenievr Tarifi
Malzemeler
1 adet tavşanın sırtı (filetosu)
20 adet ardıc tanesi
2 diş karanfil
4 dal maydanoz
1 cay kaşığı kekik
5 adet tane karabiber
1 diş sarımsak
dilimlenmiş 1 kucuk soğan ve bir kucuk havuc
tuz, bir cimdik karabiber
2 kahve fincanı rafine yağı
1 corba kaşığı tereyağı
5 corba kaşığı sos puavrad yoksa fon do vo
5 adet ardıc tanesi, ince ezilmiş veya havanda dovulmuş
Yapılışı
Tavşanın bobrek yatağı ve pirzolalarının butununu eğer şeklinde dorp parmak eninde kaburga kemikleri ile beraber kesilerek hazırlanmasına tavşan sırtı veya tavşan filetosu (Rable rabl) denir
Tavşan sırtının ustte etin uzerindeki zarı keskin bir bıcağın burnu ile temizleyip kucuk bir kaba ustunu alta getirerek koyunuz
Uzerine yağlar, ezilmiş ardıc, tuz ve sos haric diğer kalan butun malzemeleri ilave edip yirmi dort saat buzlukta bekletiniz (Marina yapınız)
Sonra marinadan cıkarınız, tuzlayıp biberleyiniz Tavşan sırtının girebileceği bir kasrola veya dibi kalın bir tepsiye rafine yağını koyup kızdırıp tavşan sırtını sırt ustu tepsiye koyunuz
Hızlı fırında zaman zaman icindeki yağdan alıp uzerine dokerek ve alt ust cevirerek oniki onbeş dakika pişirip fırından cıkarınız
Tavşanı bir servis tabağına cıkarıp tepsideki yağı dokunuz Uzerine sosu koyup bir kere kaynatıp suzdurunuz
Sosun icine karıştırarak tereyağını ve ezilmiş ardıcları yediriniz, tavşan filetosunu mutfakta veya misafirin onunde dilimleyip sosunu yanında ayrı olarak servis ediniz
imagestavsanfiletosujenievrtarifiresimli5ad4235b5a434
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.