Tavşan Tas Kebabı ,
Tavşan Tas Kebabı nasıl yapılır,
Tavşan Tas Kebabının Tarifi
imagestavsantaskebabitarifiresimli5ad42333bb78d
Malzemeler
1 ada tavşanı 1 corba kaşığı margarin yağı 100 gram arpacık soğanı 2 bardak et suyu, 1 defne yaprağı 4 corba kaşığı zeytinyağı birkac yaprak adacayı, tuz, karabiber ve kekik
Tavşan Tas Kebabı yapılışı
Tavşanın derisi yuzuldukten ici temizlendikten sonra başı ve ayakları kesilip atılır Tavşanın geri kalan kısmı kucuk parcalara doğranır Bu parcalar, icinde margarin yağı, zeytinyağı, defne ve adacayı yaprağı bulunan bir tencereye konur ve kuvvetli bir ateşte karıştırılarak kavrulur Tavşan eti iyice kızarınca uzerine sıcak et suyu da katılır ve tencerenin kapağı ortulerek orta ısılı ateşte yarım saat pişirilir Yarım saatin sonunda tencereye kabukları soyulmuş tum arpacık soğanları atılır Ateşin ısısı biraz daha azaltılır ve soğanlar iyice pişinceye kadar tencere ateşte tutulur Soğanlar pişince yemek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır
Tavşan Tas Kebabı nasıl yapılır,
Tavşan Tas Kebabının Tarifi
imagestavsantaskebabitarifiresimli5ad42333bb78d
Malzemeler
1 ada tavşanı 1 corba kaşığı margarin yağı 100 gram arpacık soğanı 2 bardak et suyu, 1 defne yaprağı 4 corba kaşığı zeytinyağı birkac yaprak adacayı, tuz, karabiber ve kekik
Tavşan Tas Kebabı yapılışı
Tavşanın derisi yuzuldukten ici temizlendikten sonra başı ve ayakları kesilip atılır Tavşanın geri kalan kısmı kucuk parcalara doğranır Bu parcalar, icinde margarin yağı, zeytinyağı, defne ve adacayı yaprağı bulunan bir tencereye konur ve kuvvetli bir ateşte karıştırılarak kavrulur Tavşan eti iyice kızarınca uzerine sıcak et suyu da katılır ve tencerenin kapağı ortulerek orta ısılı ateşte yarım saat pişirilir Yarım saatin sonunda tencereye kabukları soyulmuş tum arpacık soğanları atılır Ateşin ısısı biraz daha azaltılır ve soğanlar iyice pişinceye kadar tencere ateşte tutulur Soğanlar pişince yemek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır