Resimli Tavşan terini tarifi
Tavşan Terini nasıl yapılır
Tavşan terini yapmak icin gerekli malzemeler:
15 g (1 corba kaşığı) tereyağı
1 soğan (ince kıyılmış)
15 g (2 corba kaşığı) un
2 defne yaprağı
4 diş karanfil
12 tatlı kaşığı tuz
bir tutam taze cekilmiş karabiber
500 g kemiksiz tavşan etinin ince cekilmiş kıyması
175 g yağsız dana kıyma
1 tatlı kaşığı bal
1 corba kaşığı kızılcık
tere yaprakları (yıkanıp, suzdurulmuş; susleme icin)
imagestavsanterinitarifiresimli5ad42177416ec
Tavşan terini yapılışı:
Once fırınınızı 170 °C'a ısıtın 1 kg'lık bir tost ekmeği kalıbının icini aluminyum folyoyla kaplayın
Tereyağını kalın dipli bir tencerede orta ateşte eritin Yağ kızınca sağanı ekleyip, ara sıra karıştırarak, 1 dakika pişirin Un, defne yaprağı, karanfil, biraz tuz ve biraz karabiber katıp, bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, karışımı ağır ateşte sık sık karıştırarak 2 dakika pişirin Tencereyi ateşten alıp, defne yaprakları ve karanfilleri cıkarıp atın Tavşan ve dana kıymasını ekleyip, karıştırın
Karışımı aluminyum folyo doşediğiniz ekmek kalıbının icine boşaltıp, ustunu bir spatulayta duzleştirin Aluminyum folyoyla ortup, kalıbı yuksek kenarlı bir tepsinin ortasına yerleştirin Tepsiye, kalıbın yarı boyuna gelecek kadar kaynar su koyup, fırının orta katına surerek, terin sertleşinceye kadar (1,5 saat) pişirin
Tepsiyi fırından alıp, kalıbı tezgaha cıkararak temiz bir bezle kurulayın Sonra ustune bir ağırlık yerleştirip, buzdolabına kaldırarak 4 5 saat (tercihen bir gece) soğutun
Balı kucuk bir tencereye koyup, 1 corba kaşığı soğuk su ekledikten sonra, tencereyi ateşe oturtarak bir taşım kaynatın Ateşi kısıp, kızılcığı ekleyerek, kızılcıklar yumuşayıncaya (ama catlayıp yırtılmamalıdırlar) kadar (1 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, kızılcıkları bir delikli kepceyle kağıt havlu ustune cıkararak soğumaya bırakın
Buzdolabındaki kalıbı cıkarıp, ustundeki ağırlığı kaldırarak, aluminyum folyoyu atın Kalıbı altust ederek terini bir servis tabağına cıkarıp, altına yapışmış folyo parcalarını atın Ustunu kızılcık ve tere yapraklarıyla susleyip, bir bolumunu dilimleyerek servis yapın
Tavşan Terini nasıl yapılır
Tavşan terini yapmak icin gerekli malzemeler:
15 g (1 corba kaşığı) tereyağı
1 soğan (ince kıyılmış)
15 g (2 corba kaşığı) un
2 defne yaprağı
4 diş karanfil
12 tatlı kaşığı tuz
bir tutam taze cekilmiş karabiber
500 g kemiksiz tavşan etinin ince cekilmiş kıyması
175 g yağsız dana kıyma
1 tatlı kaşığı bal
1 corba kaşığı kızılcık
tere yaprakları (yıkanıp, suzdurulmuş; susleme icin)
imagestavsanterinitarifiresimli5ad42177416ec
Tavşan terini yapılışı:
Once fırınınızı 170 °C'a ısıtın 1 kg'lık bir tost ekmeği kalıbının icini aluminyum folyoyla kaplayın
Tereyağını kalın dipli bir tencerede orta ateşte eritin Yağ kızınca sağanı ekleyip, ara sıra karıştırarak, 1 dakika pişirin Un, defne yaprağı, karanfil, biraz tuz ve biraz karabiber katıp, bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, karışımı ağır ateşte sık sık karıştırarak 2 dakika pişirin Tencereyi ateşten alıp, defne yaprakları ve karanfilleri cıkarıp atın Tavşan ve dana kıymasını ekleyip, karıştırın
Karışımı aluminyum folyo doşediğiniz ekmek kalıbının icine boşaltıp, ustunu bir spatulayta duzleştirin Aluminyum folyoyla ortup, kalıbı yuksek kenarlı bir tepsinin ortasına yerleştirin Tepsiye, kalıbın yarı boyuna gelecek kadar kaynar su koyup, fırının orta katına surerek, terin sertleşinceye kadar (1,5 saat) pişirin
Tepsiyi fırından alıp, kalıbı tezgaha cıkararak temiz bir bezle kurulayın Sonra ustune bir ağırlık yerleştirip, buzdolabına kaldırarak 4 5 saat (tercihen bir gece) soğutun
Balı kucuk bir tencereye koyup, 1 corba kaşığı soğuk su ekledikten sonra, tencereyi ateşe oturtarak bir taşım kaynatın Ateşi kısıp, kızılcığı ekleyerek, kızılcıklar yumuşayıncaya (ama catlayıp yırtılmamalıdırlar) kadar (1 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, kızılcıkları bir delikli kepceyle kağıt havlu ustune cıkararak soğumaya bırakın
Buzdolabındaki kalıbı cıkarıp, ustundeki ağırlığı kaldırarak, aluminyum folyoyu atın Kalıbı altust ederek terini bir servis tabağına cıkarıp, altına yapışmış folyo parcalarını atın Ustunu kızılcık ve tere yapraklarıyla susleyip, bir bolumunu dilimleyerek servis yapın