teknolojiuzmani
FD Üye

Tavuk Baget (Fırın Torbasında) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk baget
- 4 adet patates
- 4 diş sarımsak
- 1 adet fırın torbası
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kajun baharatı (İsteğe bağlı)
Tavuk Baget (Fırın Torbasında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabına yoğurt sıvı yağ ve baharatlar eklenip karıştırılır.
- Patatesler soyulup 4 e bölünür.
- Tavuk bagetler yıkanır ve bir kaç yerinden bıçakla kesikler atılır.
- Patates sarımsak ve tavuklar sosla iyice karıştırılır.
- Soslanan tavuk ve patatesler vaktiniz varsa 30 dk kadar bu şekilde dolapta bekletilir.
- Fırın torbasına alınan tavuklar pişirme tepsisine alınır ve pişirme torbası kürdan yardımıyla bir kaç delik açılır.
- 230 derecede tavuklar kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.