Tavuk Bagetli Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk baget
- 2 çorba kasesi kadar geceden suda bekletilmiş nohut
- 1 büyük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un
- Zeytinyağı
- Tereyağı
- Kemik suyu yoksa yalnızca su
- Tuz
- Çay kaşığı ucuyla zerdeçal
Tavuk Bagetli Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye zeytinyağı ve tereyağı ekleyip, bagetleri rengi dönene kadar çeviriyoruz.
- İnce doğranmış soğanı ekleyip güzelce soteliyoruz.
- Ardından 1 kaşık unu ekleyip geceden ıslatılmış nohudu varsa kemik suyu ve suyunu ekliyoruz.
- Çay kaşığı ucuyla zerdeçal da ekleyip, pişiriyoruz.
- Ben olağan tencerede yaptım dileyen birebir formda düdüklüde de yapabilir ve tavuk ölçüsü kişi sayısına nazaran arttırılabilir.