Tavuk Beğendi (Hünkar Beğendi) Tanımı İçin Gereçler
Beğendi için;
- 4 adet patlıcan
- 3 diş sarımsak
- 1 kase rendelenmiş kaşar
- 2 yemek kaşığı yağ
- 2 bardak süt
- 1.5 kaşık un
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 tabak kemiksiz tavuk
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı katı yağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- Tuz
- 2 adet domates
Tavuk Beğendi (Hünkar Beğendi) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanlarımızın üzerine bıçakla delikler açıp fırın tepsisine koyalım 30 dk közlenmeye yumuşamaya bırakalım.
- Bu ortada tavuklarımızı küp küp doğrayalım.
- Soğanlarımızı yemeklik doğrayalım.
- Bir tencereye yağımızı koyalım eriyen yağa soğanlarımızı ekleyelim.
- Pembeleşen soğanlarımızın üzerine tavuklarımızı koyalım kavuralım.
- Pişmiş olan tavuklarımızın üzerine küp küp kabukları soyulmuş domatesi koyalım.
- Yarım bardak sıcak suda salçalarımızı çözdürüp üzerine dökelim birazda bu formda pişmeye bırakalım.
- Pişmiş olan patlıcanlarımızı alıp bir kaba koyalım üzerine strec sinema çekelim soğusunlar.
- Soğuduktan sonra kabuklarını soyalım ve ince biçimde doğrayalım.
- Artık patlıcanlarımızı kenara alalım.
- Tavuklarımızın üzerine biberler doğrayalım 2-3 dk kavuralım ve 2 bardak su koyalım biberler yumuşayana kadar pişirelim yumuşayınca altını kapatıp kenara alalım.
- Beğendi için bir tavaya yağı alıp eritelim üzerine unumuzu koyalım kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Kokusu çıkan una patlıcanlarımızı koyalım karıştıralım üzerine sarımsaklarımızı koyup yavaş yavaş sütü ek edelim.
- Üzerine tuzu ve pul biberi dökelim karıştıralım en son kaşar peynirimizi koyup içinde eritelim biraz akışkan olacak olana kadar sütü ek edebilirsiniz. Bu kadar sonrası sunumda.