Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuk Beğendi (Hünkar Beğendi)

Tavuk Beğendi (Hünkar Beğendi)
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tavuk-begendi-hunkar-begendi.jpg

Tavuk Beğendi (Hünkar Beğendi) Tanımı İçin Gereçler


Beğendi için;
  • 4 adet patlıcan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kase rendelenmiş kaşar
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 2 bardak süt
  • 1.5 kaşık un
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Tavuk için;
  • 2 tabak kemiksiz tavuk
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı katı yağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • Tuz
  • 2 adet domates

Tavuk Beğendi (Hünkar Beğendi) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanlarımızın üzerine bıçakla delikler açıp fırın tepsisine koyalım 30 dk közlenmeye yumuşamaya bırakalım.
  2. Bu ortada tavuklarımızı küp küp doğrayalım.
  3. Soğanlarımızı yemeklik doğrayalım.
  4. Bir tencereye yağımızı koyalım eriyen yağa soğanlarımızı ekleyelim.
  5. Pembeleşen soğanlarımızın üzerine tavuklarımızı koyalım kavuralım.
  6. Pişmiş olan tavuklarımızın üzerine küp küp kabukları soyulmuş domatesi koyalım.
  7. Yarım bardak sıcak suda salçalarımızı çözdürüp üzerine dökelim birazda bu formda pişmeye bırakalım.
  8. Pişmiş olan patlıcanlarımızı alıp bir kaba koyalım üzerine strec sinema çekelim soğusunlar.
  9. Soğuduktan sonra kabuklarını soyalım ve ince biçimde doğrayalım.
  10. Artık patlıcanlarımızı kenara alalım.
  11. Tavuklarımızın üzerine biberler doğrayalım 2-3 dk kavuralım ve 2 bardak su koyalım biberler yumuşayana kadar pişirelim yumuşayınca altını kapatıp kenara alalım.
  12. Beğendi için bir tavaya yağı alıp eritelim üzerine unumuzu koyalım kokusu çıkana kadar kavuralım.
  13. Kokusu çıkan una patlıcanlarımızı koyalım karıştıralım üzerine sarımsaklarımızı koyup yavaş yavaş sütü ek edelim.
  14. Üzerine tuzu ve pul biberi dökelim karıştıralım en son kaşar peynirimizi koyup içinde eritelim biraz akışkan olacak olana kadar sütü ek edebilirsiniz. Bu kadar sonrası sunumda.
Afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt