Tavuk Böreği (Yağda Ve Fırında) Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet yufka
- But (didiklenmiş tavuk her çeşit olur)
- 2 mantar
- 1 paket krema (El üretimi da olur)
- 3 yemek kaşığı yağ
- 1.5 çay kaşığı kimyon
- 1.5 çay kaşığı karabiber
- 1.5 çay kaşığı tuz
- Galeta unu
- 3 yumurta
Tavuk Böreği (Yağda Ve Fırında) Tanımı Yapılışı
- Tavuklarımızı haşlayıp didikleyelim, göğüs ise küp küp kesip kavurabilirisiniz.
- Yağ koyduğumuz tavaya mantarı atıp biraz pişirelim.
- Üstüne tavukları ekleyip devam edelim.
- Akabinde krema baharatları ekleyelim fotoğrafta ki kıvama gelince söndürelim.
- Yufkaları 4 e bölelim.
- 2 kat sardım ben biraz parçalandı zira. Yufkanız yeniyse tek katta olur sigara böreği sarar üzere biraz iç harç ekleyip saralım. Şayet yufka parçalanıryorsa bir kat daha geçirip 2 kat 2 kat yapalım ucuna su sürüp saralım. Yapışsın ki yumurtada çevirirken açılmasın.
- Hepsi hazır olduktan sonra yumurtaya akabinde galetaya batırıp kızgın yağda kızartalım.
- Çok zahmetli gözükse de aslında çok pratik yapıp çiğ halde buzluğa atabilirsiniz.
- Fırında pişiresiniz. Buzluktan çıktıktan sonra tıpkı kreması eriyor kuru kalmıyor. Afiyet olsun .