Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Böreği (Yağda Ve Fırında)

Tavuk Böreği (Yağda Ve Fırında)
0
49

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tavuk-boregi-yag-ve-firin-da.jpg

Tavuk Böreği (Yağda Ve Fırında) Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet yufka
  • But (didiklenmiş tavuk her çeşit olur)
  • 2 mantar
  • 1 paket krema (El üretimi da olur)
  • 3 yemek kaşığı yağ
  • 1.5 çay kaşığı kimyon
  • 1.5 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 çay kaşığı tuz
Dış sos ;
  • Galeta unu
  • 3 yumurta

Tavuk Böreği (Yağda Ve Fırında) Tanımı Yapılışı

  1. Tavuklarımızı haşlayıp didikleyelim, göğüs ise küp küp kesip kavurabilirisiniz.
  2. Yağ koyduğumuz tavaya mantarı atıp biraz pişirelim.
  3. Üstüne tavukları ekleyip devam edelim.
  4. Akabinde krema baharatları ekleyelim fotoğrafta ki kıvama gelince söndürelim.
  5. Yufkaları 4 e bölelim.
  6. 2 kat sardım ben biraz parçalandı zira. Yufkanız yeniyse tek katta olur sigara böreği sarar üzere biraz iç harç ekleyip saralım. Şayet yufka parçalanıryorsa bir kat daha geçirip 2 kat 2 kat yapalım ucuna su sürüp saralım. Yapışsın ki yumurtada çevirirken açılmasın.
  7. Hepsi hazır olduktan sonra yumurtaya akabinde galetaya batırıp kızgın yağda kızartalım.
  8. Çok zahmetli gözükse de aslında çok pratik yapıp çiğ halde buzluğa atabilirsiniz.
  9. Fırında pişiresiniz. Buzluktan çıktıktan sonra tıpkı kreması eriyor kuru kalmıyor. Afiyet olsun ✨.
 
858,480Konular
981,431Mesajlar
29,593Kullanıcılar
Üst Alt