teknolojiuzmani
FD Üye
Tavuk Burger (Hazırlardan Daha Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
Hamburger ekmeği:
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı süt (ılık olucak)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 2 adet yumurta 1 inin sarısı üzerine sürülecek
- 1 kilo un dikkatli ekleyelim (birazdaha fazla olabilir)
- 800g tavuk göğsü
- 1 dis sarimsak
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- Currybaharatı, karabiber, kırmızı biber, kimyon,tuz,
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı süt
- Tuz
- Galete unu yahut mısır gevreği kullanabilirsiniz
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1-2 damla limon
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber,kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı ketçap
- Sıvı yağ
Tavuk Burger (Hazırlardan Daha Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamburger ekmeğimiz için hamurumuzu yoğuralım.
- Un hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alalım ve karıştıralım unu yavaşca ekleyelim ve yoğurmaya baslayalım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzu tenis topu büyüklüğünde kesimlere ayıralım ve yuvarlak haller verelim.
- Üzerine yumurta sarısı ve susam serpiştirelim yarım saat tekrar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzu 250 derecede evvelden ısıtılmış fırında pişirelim.
- Tavuk göğsünü robottan geçirip kıyma haline getirelim içine baharatı,karbonat ve sarımsağı da ekleyerek yeterlice yoğuralım.
- Yoğurduğumuz harcı modüllere bölelim ve ince yuvarlak formlar verelim.
- Köfteleri bandıracağımız sosumuzu da hazırlayalım yumurta,un,tuz ve sütü derin bir kaba alıp düzgünce çırpalım şekillendirdiğimiz köfteleri evvel hazırladığımız sosa sonrada galeta ununa bulayalım ve bol yağda kızartalım (altı çok fazla acık olmasın yavaş kızarsın).
- Pişen ekmeklerimizi ortadan keselim evvel sos sürelim.
- Üzerine marul köfte sonra tekrar sos domates ve salata ekleyelim damak zevkine nazaran salata turşusu ve kavrulmuş soğanda eklenebilir.Afiyet olsun.