
Tavuk Burger Tanımı İçin Materyaller
Ekmeği için
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 6.5 su bardağı un
- 1 kilo tavuk kıyması
- 2 adet orta uzunluk soğan (Rendelenmiş)
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- Tuz karabiber
Tavuk Burger Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabımızın içine süt sıvı yağı şeker tuz ve mayayı koyup güzelce karıştıralım. Daha sonra ünü yavaş yavaş ek edip hafif ele yapışacak bir hamur elde edip 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Bu sırada ise köftemizi yapalım. Tekrar yoğurma kabımızın içine köfte için olan materyalleri ek edip güzelce yoğuralım.
- Ele yapışan bir köfte olacak korkmayın yağ yardımıyla toplayıp kavanoz kapağına streç sineması yerleştirip kıymamızı hoş bir hal verip buzdolabında dinlendirelim.
- Mayalanan hamurumuzu eşit biçimde orta uzunluk olacak formda yuvarlayıp tepsilere dizelim. Yumurta sarısı sürüp susam dökelim ve 200 derecedeki evvelce ısıtılmış fırına koyup 30 dakikada pişirelim.
- Köftelerimizi kızartalım ve pişen ekmeğimizi bıçak yardımıyla kesip köfte ketçap mayonez marul (İstediğiniz herşey) ekleyip servise hazır hale getirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun hanımlar ????????????