Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Burger

Tavuk Burger

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
tavuk-burger.jpg

Tavuk Burger Tanımı İçin Materyaller


Çıtır tavuk için;
  • 2-3 modül robottan iri çekilmiş tavuk göğsü
  • 2 diş sarımsak
Panesi için;
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 su bardağından biraz az galeta unu
  • 1 su bardağı mısır gevreği
  • Yarım su bardağından biraz az un
  • Karabiber tuz
Başka materyaller;
  • Marul ,soğan, turşu ,domates, ketçap ,mayonez
Ekmek için;
  • 1 çay bardağı (100ml) ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 dolu yemek kaşığı yumuşamış tereyağ
  • 3-3,5 su bardağı un(kontrollü ekleyin)

Tavuk Burger Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavuklara ezilmiş sarımsakları da ekleyip robottan geçirin.
  2. Sonra baharatları ekleyip kesimler koparıp elinizle hal verin.
  3. Başka bir kapta yumurta ,süt ve su çırpılır.
  4. Öteki bir tabağa un koyulur birazda tuz ekleyip karıştırılır.
  5. Öbür bir tabağa çok toz olmayacak biçimde çekilmiş mısır gevreği ve galeta unu koyulur karıştırılır.
  6. Form verdiğiniz köfteleri evvel una sonra yumurtaya sonra gevrekli karışıma bulayın ve kızgın yağda kızartıp kenara alın.
  7. Ekmek için maya şeker ılık su ve süt bir kaba alınıp karıştırılır.
  8. Sıvı yağ ,yumurta akı, yoğurt, tuz eklenir.
  9. Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
  10. En sonunda yumuşamış tereyağını ek edip 10 dk kadar yoğurun. Hafif unlayabilirsiniz.
  11. Hamur yağı çekince pürüzsüz bir kıvam alacak. 1 saat mayalandırın.
  12. Sonra 6-7 modül bezeler yapın ve dıştan içe kıvırarak uzun hal verin.
  13. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize dizip 30 dk üzeri kapalı mayalandırın.
  14. Fırını 190 derecede ısıtın.
  15. Ekmeklerin üzerine hafif su sürüp susam serpin ve 180 derecelik fırında pişirin.
  16. Ekmekte pişince tavuk, marul ,soğan, turşu ,domates ,ketçap ,mayonez istediğinize nazaran damak sevkinize nazaran ekmeklerinizi hazırlayın.
Tavuk Burger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt