Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuk Burger

Tavuk Burger
0
14

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
tavuk-burger.jpg

Tavuk Burger Tanımı İçin Malzemeler


Köftesi için
  • 2 adet tavuk fileto (Göğüs)
  • 1 çay kaşığı köri (Köri sevmeyenler kekik kullanabilir)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tozbiberi
  • 1 ,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet sarımsak
Kızartmak için
  • Sıvı yağ
Köfteyi panelemek için
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ekmek kırıntısı
Ekmeği için
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Üzerine
  • Yumurta sarısı
Garnitürleri
  • 2 adet kuru soğan (Az yağda karamelize olana kadar pişirdim)
  • Burger peyniri
  • Marul
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı barbekü sosu

Tavuk Burger Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk hamuru yoğurmakla başlayalım. Tuz ve un hariç tüm materyaller geniş bir kaba alınır ve homojen olana kadar karıştırılır.
  2. En son un ve tuz eklenir hamur uygunca yoğrulur. Mayalanmaya bırakılır.
  3. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler elde edilir tepsiye dizilir.
  4. Üzeri örtülerek 20 dk kadar daha mayalanmaya bırakılır.
  5. Mayalanan ekmeklerin üzerine yumurta sarısı sürülür.
  6. Önce 150 derecelik fırında 10 dk. Daha sonra 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  7. Köftesi için rondoya tüm köfte materyalleri eklenir ve rondodan çekilir.
  8. Elimizle büyük köfteler elde edilir. Biçim vermekte zorlanırsanız elinize hafif yağ sürebilirsiniz.
  9. Köfte panesi için 2 yumurta süt ve tuz güzelce çırpılır. Farklı bir kaba ekmek kırıntısı alınır.
  10. Elde ettiğimiz köfteleri evvel yumurtaya daha sonra ekmek kırıntısına bulayıp kızartıyoruz.
  11. Pişen ekmeklerin ortasından kesilir en altına hazırladığımız sostan sürülür.
  12. Köfte üzerine peynir marul ve karamelize ettiğimiz soğanlar eklenir.
  13. Üzeri kapatılır. Servise hazır. Sizler dilediğiniz sosları garnitürleri ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Tavuk Burger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt