Tavuk Burger Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için
- 2 adet tavuk fileto (Göğüs)
- 1 çay kaşığı köri (Köri sevmeyenler kekik kullanabilir)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tozbiberi
- 1 ,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet sarımsak
- Sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı ekmek kırıntısı
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yumurta sarısı
- 2 adet kuru soğan (Az yağda karamelize olana kadar pişirdim)
- Burger peyniri
- Marul
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı barbekü sosu
Tavuk Burger Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk hamuru yoğurmakla başlayalım. Tuz ve un hariç tüm materyaller geniş bir kaba alınır ve homojen olana kadar karıştırılır.
- En son un ve tuz eklenir hamur uygunca yoğrulur. Mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler elde edilir tepsiye dizilir.
- Üzeri örtülerek 20 dk kadar daha mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan ekmeklerin üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Önce 150 derecelik fırında 10 dk. Daha sonra 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
- Köftesi için rondoya tüm köfte materyalleri eklenir ve rondodan çekilir.
- Elimizle büyük köfteler elde edilir. Biçim vermekte zorlanırsanız elinize hafif yağ sürebilirsiniz.
- Köfte panesi için 2 yumurta süt ve tuz güzelce çırpılır. Farklı bir kaba ekmek kırıntısı alınır.
- Elde ettiğimiz köfteleri evvel yumurtaya daha sonra ekmek kırıntısına bulayıp kızartıyoruz.
- Pişen ekmeklerin ortasından kesilir en altına hazırladığımız sostan sürülür.
- Köfte üzerine peynir marul ve karamelize ettiğimiz soğanlar eklenir.
- Üzeri kapatılır. Servise hazır. Sizler dilediğiniz sosları garnitürleri ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????.