Tavuk But Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- 8-9 adet tavuk baget
- 3 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet defne yaprağı
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal (olmasa da olur)
- 5 su bardağı kaynar su
Tavuk But Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip soteliyoruz.
- Doğradığımız havuçları ve unu ekleyip kavuruyoruz.
- Derisi alınmış (siz bırakabilirsiniz) tavuk bagetleri ekleyip üzerine 5 su bardağı kaynar su ve tuzu ekliyoruz.
- Yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
- En son doğradığımız patatesleri rendelenmiş sarımsak, defne yaprağı, karabiber be zerdeçalı ekleyip 20 dakika kadar daha pişiriyoruz????????.Afiyet olsun ????????.