Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Butlu Kapama

Tavuk Butlu Kapama
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tavuk-butlu-kapama.jpg

Tavuk Butlu Kapama Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur
  • 1 tane orta uzunluk kuru soğan
  • Tuz karabiber nane
  • 1 paket tavuk baget
  • 2 biber
  • 7-8 çeri domatesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
Tavuk bagetlerin fırında hoş kızarması için
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuk Butlu Kapama Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel tavuk bagetleri ocağın üzerinde tüyleri varsa tütsülüyoruz.
  2. Daha sonra yıkayıp temizliyoruz tencereye alıp tavuk bagetleri pişiriyoruz.
  3. İkinci basamakta pirinci ve bulguru hoş yıkıyoruz kuru soğanı yemeklik ince doğruyoruz sıvı yağda hoş pembeleşene kadar karıştırıyoruz.
  4. Sonrasında pirinç ve bulguru soğanlarla birlikte tekrar kavuruyoruz.
  5. 5- 6 dakika baharatları bu basamakta koyup karıştırıyoruz ocağı kapatıyoruz.
  6. Pilavı yuvarlak borcam tepsiye (yada istediğiniz öbür bir fırın kabı da olur ) yayıyoruz.
  7. Üzerine pişmiş olan tavuk bagetleri diziyoruz.
  8. Öbür tarafta pilavın suyunu hazırlıyoruz 1 su bardağı pirince bir buçuk su bardağı su koyuyorum tavukları pişirdiğimiz suyu koyuyoruz az gelirse olağan suyla tamamlaya bilirsiniz tavuk suyu sıcak olsun her pirinç farklı oluyor ben baldo pirinç kullandım.
  9. Dört su bardağı tavuk suyu içerisine salça ve tuz ek ettim.
  10. Salça eriyene kadar karıştırdım. Suyu dökmeden evvel bir yemek kaşığı yoğurt, bir tatlı kaşığı domates salçası bir yemek kaşığı sıvı yağ hoş karıştır.
  11. Bu sosu tavukların üzerine sür hoş kızarması için domates biberle üzerini süsle hazırladığımız tavuk suyunu yemeğimizin üzerine dökelim.
  12. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika kadar pilav suyunu çekene kadar pişirelim suyunu çekti pilav piştimi diye denetim edelim sertse pirinçler az daha sıcak su ek edelim sıcak olarak servis yapalım afiyet olsun ????.
 

Similar threads

Nefis Tavuk Büryan (Tavuk Kapama) Tarifi İçin Malzemeler 10 adet bagetHaşlamak için suTuz Pilav için ; 3 buçuk su bardağı pirinç4 buçuk su bardağı sıcak su (ben tavuk suyu kullandım)5 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağ Tavuğun üzerine sürmek için ; Yeterince domates sosu Nefis Tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Tavuk Kapama Tanımı İçin Gereçler 1 kilo tavuk baget1 orta uzunluk soğan2 yemek kaşığı salça1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı3 su bardağı pilavlık pirinç1 tatlı kaşığı kuru nane1 çay kaşığı karabiber1 yemek kaşığı kadar tuz Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Tavuk Kapama (Damaklar Şenlenecek) Tarifi İçin Malzemeler 7 adet tavuk baget(kişi sayınıza göre artırabilirsiniz)1 adet orta boy soğan1,5 su bardağı pirinç2,5 su bardağı tavuk suyu2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağYarım çay kaşığı karabiberTuz Tavuğa sürmek için; 1 çay kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Göçmen Tarzı Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler 6 adet tavuk baget1,5 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı tereyağı1 adet soğan2 adet yeşil biber1 adet kapya biber2 adet domates1 yemek kaşığı salça3 dis sarımsak1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı kekik1 çay kaşığı kırmızıbiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler 5-6 adet tavuk baget7 su bardağı su1 adet defne yaprağıTuz2 su bardağı bulgur1 adet kuru soğan1 adet kapya biber1 yemek kaşığı salçaZeytinyağKarabiber, kimyon, kekikTuz4,5-5 su bardağı tavuksuyu1 adet domates2 adet yeşilbiber Tavukların üzerine sürmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,931Kullanıcılar
yskermjxSon üye
Üst Alt