Tavuk Ciğer Dürüm Tanımı İçin Materyaller
Lavaşı için:
- 2,5 su bardağı un
- 1 yumurta
- Su
- Tuz
- 2 tabak tavuk ciğer
- Konutunuzda varsa iç yağ 100 gr kadar
- 2 orta uzunluk patates
- 4 küçük uzunluk soğan
- 5 adet sivri biber
- 1 domates
- Tuz
Tavuk Ciğer Dürüm Tanımı Yapılışı
- Evvel hamurumuzu yapalım.
- Unun içine yumurtayı kırıp tuzuda ekleyip yoğuralım, yumuşak bir hamur elde edeceğiz o yüzden suyu siz elinizin ayarına nazaran ek edin.
- Yoğurduktan sonra hamuru dinlenmeye bırakalım.
- Patatesleri soyup uzun ince doğrayıp kızartalım.
- Biberleri evvel 2 ye sonra 4 bölüp onlarında kızartalım.
- Soğanları ister söğüş yapıp sumaklayın.
- İsterseniz fırının ızgara kısmına atarak közlenmiş üzere yapabilirsiniz. Ben fırına attım.
- Domatesleri söğüş doğrayalım.
- Ciğerleri küp küp doğrayıp tencereye az yağ koyup kavurmaya bırakalım suyunu çekince rendelediğim iç yağı ekliyorum tuz ekleyip ortada karıştırarak pişiriyoruz. (dikkat edin patlayabilir ciğer ) altını kapatalım.
- Hamuru 8 eşit modüle bölün tek tek servis tabağı büyüklüğünde açıp ocak üstünde tavada lavaşlarımızı pişirelim.
- İstediğin materyali koyup dürümünüzü hazırlayabilirsiniz.