Tavuk Ciğer Kavurması Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram tavuk ciğeri
- 2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 3 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Tavuk Ciğer Kavurması Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak 500 gram tavuk ciğerini bir tencereye alalım ve suyunu salana kadar kavuralım.
- Suyunu saldıktan sonra ise sıvı yağı dökelim.
- 2 adet doğranmış soğan ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
- Tenceredeki ciğeri daima olarak karıştırmaya devam edelim.
- Soğanlar suyunu saldıktan sonra yeşil biberleri ekleyip kavuralım.
- Daha sonra 1 tatlı kaşığı tuz ek edelim ve karıştıralım.
- Çeşitli baharatları da ekleyerek yemeğin lezzetine lezzet katabilirsiniz.
- Damak tadınıza uygun olacak biçimde eklemelerde bulunabilirsiniz.
- 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ek edelim ve karıştıralım.
- Düzgünce pişen tanımımızı ocaktan alalım. Akabinde ise sunum tabağına ek ederek sofranıza ekleyebilirsiniz.