Tavuk Ciğer Sote Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo tavuk ciğeri
- 2 tane kuru soğan
- 2 tane yeşil biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1’er çay kaşığı karabiber, pulbiber, tavuk baharatı, kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Tavuk Ciğer Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ciğeri temizleyip yıkayalım irice doğrayalım.
- Tavaya alalım yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Üzerine sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ek edip karıştıralım.
- Soğan ve biberler yumuşayana kadar pişirelim.
- Tuz ve baharatları ek edip güzelce karıştıralım.
- Baharatlar büsbütün karışıp sebzeler pişince yemeğimiz hazır afiyet olsun ????.