Tavuk Ciğeri Kavurması Mis Üzere Tanımı İçin Materyaller
- 2 paket tavuk ciğeri (1 paket aşağı üst 500 gram oluyor)
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Tavuk Ciğeri Kavurması Mis Üzere Tanımı Yapılışı
- Ciğerleri doğrayın (Çok ufalamayın esasen pişince küçülüyor)
- Doğradığınız ciğerleri güzelce yıkayın biraz kan ve damar olabilir yürekten ötürü, onlar da yıkadıkça gidecektir.
- Yıkadığınız ciğerleri olduğu üzere derinliği az olan bir tencereye alın (Ben karnıyarık tenceresinde yapıyorum. ) kapağını yarım kapatın.
- Suyunu kurutana kadar orta ateşte pişirin. Ciğer suyunu kuruttuktan sonra yağ ekleyin. Biraz yağda kavurun.
- Üzerine baharatlarını ve tuzunu ekleyin 5 dakikada bu halde kavurun. İşte bu kadar. Haa bu ortada yanına sumaklı soğan salatası nefis oluyor deneyin. Afiyetler olsun. .