Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Ciğeri – Mantarlı Patatesli

Tavuk Ciğeri – Mantarlı Patatesli
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tavuk-cigeri-mantarli-patatesli.jpg

Tavuk Ciğeri - Mantarlı Patatesli Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 orta uzunluk soğan
  • 2 büyük patates yahut 4 orta patates
  • Yarım kg tavuk ciğeri
  • 10- 15 tane küçük mantar
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuk Ciğeri - Mantarlı Patatesli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle soğanları ince doğrayıp sıvı yağ ile kavuruyoruz.
  2. Rengi çok dönmeden küp doğranmış patatesleri ekliyoruz ve kavuruyoruz.
  3. Patateslerin rengi hafif dönünce tencerenin kenarına alarak görseldeki üzere yıkanmış ciğerleri ekliyoruz.
  4. Hızlı biçimde kavuruyoruz ki tabanı tutmasın.
  5. Ciğerlerin dışı kaplanınca 1 kaşık tereyağ ekleyip tenceredeki herşeyi karıştırıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
  6. Patateslerin altları kararmaya başlayınca kalan tereyağı ekliyoruz ve baharatları ekliyoruz.
  7. Ocaktan almaya 3 dk kala soyulmuş mantarları ekliyoruz.
Not : mantar 3 dk dan fazla pişmez ve suyu saldırılmaz.

Not : ocak yemek boyunca daima en yüksekte olacak sakın kısmayın.

Not : et eserleri kısık ateşte pişirilmez ve suyu saldırılmaz.

Tavuk Ciğeri - Mantarlı Patatesli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,052Mesajlar
30,039Kullanıcılar
postaldudeSon üye
Üst Alt