Tavuk Ciğeri Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram bir paket tavuk ciğeri
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 7 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet domates
- Küçük çay bardağı ile yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1’er çay kaşığı silme köri ,kekik, pul biber, kırmızı toz biber ,karabiber
- Tepeleme kaya tuzu
- İnce kıyılmış maydanoz
Tavuk Ciğeri Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk ciğeri ve içinde çıkan yürekler güzelce yıkanır, kuşbaşı doğranır.
- Yüreklerin içindeki kanlar temizlenir.
- Orta boy derin bir tavaya ya da tencereye zeytinyağı dökülerek kızdırılır .
- Önce doğranmış yürekler sonra tavuk ciğerleri ilave edilerek sotelenir .
- Rengi değiştiğinde doğranmış soğan ,sarımsak ilave edilir.
- 1-2 dakika kavrulur .
- Biberler ilave edilir birkaç dakika sonra salça ve domatesler ilave edilir .
- 5 dakika kavrulup pirinç ilave edilerek kapak kapatılır.
- Sebzeler yumuşayınca 15 dakika daha pişirilir .
- Baharatlar ve tuz ilave edilir.5 dakika daha pişirilir.
- 5 dakika dinlendirip servis tabağına alınan ciğerimizin üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek sıcak servis edilir.
Yanına pirinç pilavı ya da patates püresi makarna ve ayran güzel olur afiyetler olsun .
Tavuk Ciğeri Sote Tarifi Fotoğraflı Yapılışı