Tavuk Ciğeri Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket tavuk ciğeri
- Sıvı yağ
- 1 adet büyük kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- Tuz
- Baharat(kullanmak istediğiniz)
- 2 büyük patates
- 1 adet soğan
Tavuk Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ciğerlerimizi yıkayıp süzmeye bırakalım.
- Tavaya yağı alalım, doğranmış biberleri kavuralım, ciğerlerimizi atalım tavaya güzelce kavuralım.
- Tuzunu ekleyelim, pişince altını kapatalım.
- Patateslerimizi küp küp doğrayalım.
- Yıkayıp, kurulayıp, kızartmaya atalım.
- Kızaran patateslerimizi peçete sermiş olduğumuz bir kaseye alalım.
- Soğanı ikiye bölelim. Tek bir kısmını ince ince kıyalım. Daha sonra başka kısmını kıyalım.
- Bir kasede pul biber ve limon, tuz ekleyip harmanlayalım.
- Büyük bir servis tabağı alalım evvel en kenardan hazırladığımız soğan salatamızı dizelim.
- İçe gerçek sırayla kızarmış patateslerimizi dizelim.
- En ortaya ciğerimizi koyalım. Afiyet bal olsun ????.