Tavuk Çıtır Burger (Dışarda Yemeye Son) Tanımı İçin Gereçler
Burger Ekmeği İçin;
- Yarım yaş maya
- 220 ml ılık süt
- 110 ml ılık su
- 80 ml sıvı yağ
- 40 gr tereyağı
- 550 gr un
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- 600 gr tavuk göğüsü
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1-2 yemek kaşığı un
- Un
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
- Fiske tuz
- Galeta unu (az mısır gevreği de katabilirsiniz)
Tavuk Çıtır Burger (Dışarda Yemeye Son) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Burger ekmeği için materyaller ile yumuşak bir hamur elde edin. (Unu denetimli ekleyin).
- Yoğurulan hamuru üzeri kapalı 1 saat mayalandırın.
- Akabinde 8-10 adet beze oluşturun, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve bezelerin üzerine hafif bastırın.
- Üzeri kapalı biçimde tekrar 30 dakika tepsi mayasına bırakın.
- Bu süreçten sonra yumurta ve süt karışımını fırçayla sürün.
- Bezelerin üzerine sürüp evvelce ısıtılmış 200 derece fanlı fırında kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Fırından çıkan ekmeklerin üzerine bir bez örtün.
- Tavukların üzerine tuz ve sarımsak tozu ekleyip rondodan geçirin. Kıvamına nazaran 1-2 yemek kaşığı un ekleyin.
- Elinizi daima ıslatarak yuvarlak köfteler hazırlayın.
- Köfteleri şekillendirdikten sonra yağlı kağıdın üzerine koyun (yapışmaması için biraz su sürün altına).
- Yumurta ,süt ve tuzu karıştırın.
- Tavukları evvel una, daha sonra yumurta,süt karışıma ve son olarak galeta ununa batırın. Akabinde kızgın yağda kızartın.
- Ekmekler soğuduktan sonra kesin ve ortasında tavuk, doğranmış marul ve tatlı acı sos ile servis edin.
Tavuk Çıtır Burger (Dışarda Yemeye Son) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı