Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuk Çökertme Kebabı

Tavuk Çökertme Kebabı
0
16

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
tavuk-cokertme-kebabi.jpg

Tavuk Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy patates
  • 250 gram tavuk göğüs
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Yoğurt sosu için
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
Salçalı sos için
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Son aşama
  • Bir tutam kuru nane

Tavuk Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patatesleri kibrit çöpü kalınlığında dilimliyoruz d ince olursa daha iyi olur.
  2. Bol yağda kıtırlaşana kadar kızartıyoruz havlu kağıtta fazla yağını çektiriyoruz.
  3. Tavuk fajita için tavuk biber ve soğanları julyen şeklinde dilimleyelim bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağı kızdırdıktan sonra biber ve soğanları ilave edip yüksek ateşte karıştırarak soteleyelim.
  4. Tavuğu ilave edelim yine yüksek ateşte karıştırarak pişirelim.
  5. Baharatını ve tuzunu ilave edip bir miktar daha karıştırıp piştikten sonra ocaktan alalım bir taraftan sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım.
  6. Salçalı sos için yağın içinde salçayı bir miktar kavurduktan sonra baharatlarını ekleyip içerisine yarım çay bardağı soğuk su ilave edip karıştıralım.
  7. Kaynayınca ocaktan alalım ve son aşamada servis tabağına patatesleri koyalım.
  8. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim onun üzerine tavuk fajitamızı koyalım ve salçalı sosu son olarak üzerine gezdirip. Nane ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ???? .
Tavuk Çökertme Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt