Tavuk Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy patates
- 250 gram tavuk göğüs
- 2 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 kaşık tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı su
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Son aşama
- Bir tutam kuru nane
Tavuk Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri kibrit çöpü kalınlığında dilimliyoruz d ince olursa daha iyi olur.
- Bol yağda kıtırlaşana kadar kızartıyoruz havlu kağıtta fazla yağını çektiriyoruz.
- Tavuk fajita için tavuk biber ve soğanları julyen şeklinde dilimleyelim bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağı kızdırdıktan sonra biber ve soğanları ilave edip yüksek ateşte karıştırarak soteleyelim.
- Tavuğu ilave edelim yine yüksek ateşte karıştırarak pişirelim.
- Baharatını ve tuzunu ilave edip bir miktar daha karıştırıp piştikten sonra ocaktan alalım bir taraftan sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım.
- Salçalı sos için yağın içinde salçayı bir miktar kavurduktan sonra baharatlarını ekleyip içerisine yarım çay bardağı soğuk su ilave edip karıştıralım.
- Kaynayınca ocaktan alalım ve son aşamada servis tabağına patatesleri koyalım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim onun üzerine tavuk fajitamızı koyalım ve salçalı sosu son olarak üzerine gezdirip. Nane ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ???? .