Tavuk Çorbası (Grip Olanlar Kesinlikle İçmeli) Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- Tavuk göğüs 300 gr yahut but
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam pul biber
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
Tavuk Çorbası (Grip Olanlar Kesinlikle İçmeli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuğumuzu 30 dk haşlayalım.( sıhhat ve lezzet açısından köy tavuğu yahut kuru yolum gezen tavuk olmalı ).
- Haşladıktan sonra tavuklarımızı çok küçük olmayacak halde tiftikleyelim.
- Tencere de yağ ile birlikte soğan ve 2 diş sarımsağı kavuralım soğanlar tam ölmeden havucu rendeleyin ek edelim.
- 5-6 dk orta ateşte bu formda zerzevatları kavuralım.
- Unu da ek edip 1-2 dk kavuralım.
- Tavuğumuzu da ek edip 5 su bardağı tavuğumuzu haşladığımız sıcak sudan ek edelim.
- Tuzu ve pul biberi ekleyelim.
- Kaynadıktan sonra 13-14 dk kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
- Altını kapatıp kalan 1 diş sarımsağı düzgünce ezip ek edelim ve karıştıralım.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu da ek edip servis edelim. Afiyet olsun.