Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuk Çorbası

Tavuk Çorbası
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tavuk-corbasi.jpg

Tavuk Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • 2 tavuk but
  • 1 buçuk yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 bardak tavuk suyu
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • Tuz
  • Karabiber, pulbiber

Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk etini 1 litreden fazla su ekleyerek haşlayalım. Tavuk pişip soğuyunca küçük kesimlere ayıralım.
  2. Artık çorbamızı hazırlamaya başlayalım. 1 tencereye tereyağ ve sıvı yağı koyalım.
  3. Yağ eridikten sonra tepeleme yemek kaşığı unu katıp kabarana kadar kavuralım.
  4. Üzerine 5 bardak tavuk suyunu ekleyelim. Tavuk etlerini de katalım.
  5. Kaynadıktan sonra tel şehriyeyi katalım. Şehriyeler pişene kadar kaynatalım. En fazla 15 dakikada kaynıyor.
  6. Tuzunu ekleyip ağzını kapatalım.
  7. Servis esnasında pulbiber, karabiber katalım.
Not:ister bütün tavuk alıp yapabilirsiniz. Ben bir gün evvelce 6 tavuk butunu haşladım, ikisini kullandım.

Tam bir şifa kaynağı çok lezzetli bir çorba.

Afiyet olsun ????????.
 
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt