Tavuk Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 2 tavuk but
- 1 buçuk yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 5 bardak tavuk suyu
- 1 çay bardağı tel şehriye
- Tuz
- Karabiber, pulbiber
Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavuk etini 1 litreden fazla su ekleyerek haşlayalım. Tavuk pişip soğuyunca küçük kesimlere ayıralım.
- Artık çorbamızı hazırlamaya başlayalım. 1 tencereye tereyağ ve sıvı yağı koyalım.
- Yağ eridikten sonra tepeleme yemek kaşığı unu katıp kabarana kadar kavuralım.
- Üzerine 5 bardak tavuk suyunu ekleyelim. Tavuk etlerini de katalım.
- Kaynadıktan sonra tel şehriyeyi katalım. Şehriyeler pişene kadar kaynatalım. En fazla 15 dakikada kaynıyor.
- Tuzunu ekleyip ağzını kapatalım.
- Servis esnasında pulbiber, karabiber katalım.
Tam bir şifa kaynağı çok lezzetli bir çorba.
Afiyet olsun ????????.