Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Çorbası

Tavuk Çorbası
0
30

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
tavuk-corbasi.jpg

Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler


Tavuk haşlama;
  • 8-9 tavuk baget
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Çorba için;
  • 8-10 çorba kaşığı tel şehriye
  • 1 buçuk çorba kaşığı tatlı biber salçası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 1 avuç maydanoz
  • 8 bardak su

Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Düdüklü tencerenin içine sıvı yağ dökülür.
  2. Tavuklar yıkayıp tencerenin içine koyulur.
  3. Yağda bir iki çevirip tuz ve baharatını ekleyip yeteri kadar su ilave edip kapağını kapatıp 30 dakika haşlanır.
  4. İsterseniz normal tencerede haşlayabilirsiniz.
  5. Daha sonra tavuk etlerini kemiğinden ve derisinden ayıklayarak didikliyoruz.
  6. Çorba için tencere de sıvı yağda salça bir kaç dakika kavrulur.
  7. Üzerine tatlı toz biber ilave edip ardından maydanozlarıda ekleyip bir kaç kavurduktan sonra tavuk suyunu süzerek ve biraz da kaynamış su tencereye ekliyoruz.
  8. Kaynayınca tel şehriyeler ekliyoruz.
  9. Tel şehriyeler yumuşayınca yaklaşık 10 dakika sonra didiklenmiş tavuk etleri eklenir.
  10. Kıvam alıncaya kadar kaynatılır.
  11. Tuz kontrollü eklenir.
  12. Kıvamına göre nasıl seviyorsanız kaynar su ilave edebilirsiniz.
  13. Karabiber ,pul biber ve limonla servis edebilirsiniz.
Denemek isteyenlere afiyet olsun.

Tavuk Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,161Mesajlar
30,103Kullanıcılar
bixiciSon üye
Üst Alt