![tavuk-corbasi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/11/11/tavuk-corbasi.jpg)
Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk haşlama;
- 8-9 tavuk baget
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 kaşık sıvı yağ
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 8-10 çorba kaşığı tel şehriye
- 1 buçuk çorba kaşığı tatlı biber salçası
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 kaşık sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tatlı toz biber
- 1 avuç maydanoz
- 8 bardak su
Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Düdüklü tencerenin içine sıvı yağ dökülür.
- Tavuklar yıkayıp tencerenin içine koyulur.
- Yağda bir iki çevirip tuz ve baharatını ekleyip yeteri kadar su ilave edip kapağını kapatıp 30 dakika haşlanır.
- İsterseniz normal tencerede haşlayabilirsiniz.
- Daha sonra tavuk etlerini kemiğinden ve derisinden ayıklayarak didikliyoruz.
- Çorba için tencere de sıvı yağda salça bir kaç dakika kavrulur.
- Üzerine tatlı toz biber ilave edip ardından maydanozlarıda ekleyip bir kaç kavurduktan sonra tavuk suyunu süzerek ve biraz da kaynamış su tencereye ekliyoruz.
- Kaynayınca tel şehriyeler ekliyoruz.
- Tel şehriyeler yumuşayınca yaklaşık 10 dakika sonra didiklenmiş tavuk etleri eklenir.
- Kıvam alıncaya kadar kaynatılır.
- Tuz kontrollü eklenir.
- Kıvamına göre nasıl seviyorsanız kaynar su ilave edebilirsiniz.
- Karabiber ,pul biber ve limonla servis edebilirsiniz.
Tavuk Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı