teknolojiuzmani
FD Üye
Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Didiklenmiş tavuk
- Tavuk suyu
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yer elması yada patates
- Tuz,limon suyu
- Toz, acı pul biber
- Bir tutam maydanoz yahut dereotu
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı un
- Sarımsak
- Sıvı yağ
Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğan, kapya biber,sarımsak minik minik doğranır.
- Havuç, yer elması yada patates rendelenir.
- Biraz sıvı yağında evvel havuç sotelenir,peşine soğan sarımsak, en son kapya biber ,patates yada yer elması eklenir biraz kavrulan gereçlere un eklenir kavrulur ve tavuk suyu ek edilir tuz atılır kaynamaya bırakılır.
- Kaynayan suya tel şehriye eklenir haşlandıktan sonra tavuklar ek edilir 3-5 dk daha kaynatılır.
- Pişen çorbamıza isteğe bağlı limon suyu ve baharatlar eklenir.
- Pişen çorbamızı üzerine maydanoz yada dereotu doğmayacak servis edebilirsiniz.
Ben 1,5 yaşındaki oğluma içiriyorum blenderdan geçirerek.
Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı