Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Çorbası

Tavuk Çorbası
0
29

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95

Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

• 1 tüm tavuk
  • 3-4 yemek kaşığı pulbiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu

Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tüm tavuğu güzelce yıkadıktan sonra düdüklüye tavuğu koyalım üzerini geçecek kadar su koyalım.
  2. İlk kaynayan suyunu ben döküyorum tekrardan su doldurup 3-4 yemek kaşığı kadar pulbiber döküp, ocağa alalım. Düdüklünün buharı çıktıktan sonra düdüğünü indirip ocağı kısalım 30 dk pişirelim.
  3. Pişen tavuğumuzu düdüklüden çıkarıp biraz soğuduktan sonra istediğiniz kesimleri didelim, ben göğüs kısmını didiyorum.
  4. Tavuğun başka kesimlerini tavada kızartıyorum tavuğun hepsini çorbada kullanmıyorum yada hepsini didip yarısını dondurucuya atabilirsiniz.
  5. Çorba yapacağınız tencereyi ocağa alın içerisine tereyağı ve sıvı yağı koyalım tereyağı eriyince unu ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuralım.
  6. Tavuğu haşladığımız suyu süzgeçten geçirip unun üzerine dökelim çırpıcı ile kaynayana kadar karıştıralım, kaynayınca didilmiş tavukları ekleyelim.
  7. Sarımsağı ince doğrayıp içerisine atalım, şayet tavuk suyunuz az gelirse üzerine kaynamış su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
  8. İstediğiniz kıvama gelene kadar altı kısık halde kaynatın, ocaktan inmeye yakın yarım limon suyu sıkıp, ocaktan alın üzerine doğranmış maydanoz ekleyip tencerenin kapağını kapatın, 15 dk sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,502Konular
982,710Mesajlar
30,496Kullanıcılar
savunbeySon üye
Üst Alt