elektronikci
FD Üye
Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı arpa şehriye
- 7 su bardağı su
- 1 limonun suyu
- Tuz
- Nane
- Karabiber
Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsünü minik minik doğruyoruz.
- Tenceremize tereyağını ve rendelenmiş sarımsağımızı alıp tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Tereyağı eriyince unu ek ediyoruz kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Ardından tavukları ek ediyoruz hafif sotelenince suyu ek ediyoruz.
- Kaynayana kadar orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynamaya başlayınca limon suyu, tuz, nane ve karabiberi ek ederek 5 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz. Çorbamız servise hazır afiyet olsun ????