
Tavuk Dolma Tarifi İçin Malzemeler
İçi için:
- 1 kilo bütün piliç (biz üç kişiydik 1 kilo 250 gram yetti bize.)
- 1 çay bardağından 2 parmak az pirinç
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz ve damak zevkine göre karabiber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kırmızı biber
- Yarım yemek kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
Tavuk Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kaseye 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı kırmızı biber ve yarım yemek kaşığı karabiber alınarak karıştırılır.
- Karışan bu karışım tavuğun hem dışına, hem de içine el ile sürülerek (baharatlanarak), 1 gün buzdolabında bekletilir. (baharatları çekmesi için ).
- Ertesi gün pirinç bir kaba alınarak ince doğranan soğan, salça ve baharatı eklenerek karıştırılır ve tavuğa doldurularak tavuk dikilir.
- Tavuğa uygun bir tencerede, tavuğun üzerine geçecek şekilde su konularak 1,5 saat tavuk pişirilir. (benim pirinçim açılmayan bir pirinç olduğu için süreyi uzun tuttum. Pirincinizin açılma durumuna göre süreyi azaltabilirsiniz. )
- Üzerinin sosu sürülerek 150 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Tavuk Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı