Tavuk Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- Tüm tavuk
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 200 gr tavuk ciğeri (İsteğe bağlı)
- 1 çay bardağı pirinç
- Bir kaç kol maydanoz
- Sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı acı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı barbüküsos yoksa ketçap
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım limon suyu
Tavuk Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuğu güzelce yıkayalım.
- Bir taraftanda küçük küçük doğranmış olan ciğeri tavaya alalım, rengi döndükten sonra soğan ve sarımsağı ekleyip uygunca kavuralım.
- 1 çay bardağı pirinci hafif haşlayalım haşlamış olduğumuz pirincide harcımıza ekleyip, baharatları da ek ederek kavurmaya devam edelim son olarak ince kıyılmış maydanoz ekleyerek soğumaya bırakalım.
- Daha sonra tavuğun içini iç harcı ile doldurup, delik kalmayacak formda dikelim.
- Düdüklü tencere ye aldığımız tavuğumuzun üzeri geçecek biçimde su dolduralım tuz atıp 40-45 dakika pişirelim.
- Daha sonra dış sosunu hazırlayıp, her tarafına sürelim 200 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Ben dövme pilavı ile servis yapıyorum tercih size kalmış ister bulgur ister pirinç ile servis yapabilirsiniz. Deneyen herkese afiyetler olsun ????