Tavuk Doner Beyti Kebabı Tarifi İcin Malzemeler
*12 adet yufka
Yufkalara ve uzerine surmek icin:
*23 yemek kaşığı tereyağı
Domates sosu icin:
*1 su bardağı domates rendesi
*1yemek kaşığı tereyağı
*Karabiber
*Pulbiber
*Kekik
*Tuz
Yanında servis etmek icin
*Yoğurt
Tavuk Doner Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı Hazır paketlerde satılan donerimizi tekrar bıcaktan gecirerek iyice kucultuyoruz (ben bereket donerin hazır paketini kullanıyorum bunun icin) istersek elimizlede parcalara ayırabiliriz
1
*12 yemek kaşığı tereyağını eritelim
*Yufkalardan bir tanesini alarak yarısından 1 parmak fazla olacak şekilde keselim kestiğimiz parcanın uzerine tereyağı surelim
*Donerlerimizi alalım uzun şerit halinde yufkamızın baş tarafına dizelim sarma sarar gibi yanlarını katlayarak saralım
*Elde ettiğimiz ruloyu ister duz ister capraz olacak şekilde keselim
*Ve uzerlerine yine tereyağımızı surelim
*Yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye dizelim ve fırına verelim
*Kebabımız fırında kızarırken domates sosunu hazırlayalım
*Bunun icin tereyağını tavada eritelim, domates rendesini ekleyelim
*Birkac dakika kaynadıktan sonra karabiber tuz ve istediğimiz baharatları ilave edelim
*Kıvamı koyu ise bir miktar su ilave edebilirsiniz
*Yufkaların uzeri hafifce kızardıktan sonra fırından alalım
*Beyti kebabımızı servis tabağına aldıktan sonra uzerine domates sosundan gezdirelim, yanına birkac kaşık yoğurt koyalım Sıcak sıcak servis edelim
*12 adet yufka
Yufkalara ve uzerine surmek icin:
*23 yemek kaşığı tereyağı
Domates sosu icin:
*1 su bardağı domates rendesi
*1yemek kaşığı tereyağı
*Karabiber
*Pulbiber
*Kekik
*Tuz
Yanında servis etmek icin
*Yoğurt
Tavuk Doner Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı Hazır paketlerde satılan donerimizi tekrar bıcaktan gecirerek iyice kucultuyoruz (ben bereket donerin hazır paketini kullanıyorum bunun icin) istersek elimizlede parcalara ayırabiliriz
1
*12 yemek kaşığı tereyağını eritelim
*Yufkalardan bir tanesini alarak yarısından 1 parmak fazla olacak şekilde keselim kestiğimiz parcanın uzerine tereyağı surelim
*Donerlerimizi alalım uzun şerit halinde yufkamızın baş tarafına dizelim sarma sarar gibi yanlarını katlayarak saralım
*Elde ettiğimiz ruloyu ister duz ister capraz olacak şekilde keselim
*Ve uzerlerine yine tereyağımızı surelim
*Yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye dizelim ve fırına verelim
*Kebabımız fırında kızarırken domates sosunu hazırlayalım
*Bunun icin tereyağını tavada eritelim, domates rendesini ekleyelim
*Birkac dakika kaynadıktan sonra karabiber tuz ve istediğimiz baharatları ilave edelim
*Kıvamı koyu ise bir miktar su ilave edebilirsiniz
*Yufkaların uzeri hafifce kızardıktan sonra fırından alalım
*Beyti kebabımızı servis tabağına aldıktan sonra uzerine domates sosundan gezdirelim, yanına birkac kaşık yoğurt koyalım Sıcak sıcak servis edelim