Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuk Döner

Tavuk Döner
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tavuk-doner-2.jpg

Tavuk Döner Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet tavuk göğüs
  • 4 adet kemiksiz tavuk budu
Marine sosu için
  • 1 adet kuru soğanın suyu
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı yoğurt istek edilirse pul biber
Pişirmek için
  • 1 porsiyona bir tatlı kaşığı tereyağı
Servis için
  • Kıyılmış marul ,turşu ve domates dilimleri
  • 1 adet kızartılmış parmak patates
Sunum için
  • Uno tandır lavaş ya da hamburger ekmeği ya da olağan ekmek yada pilav

Tavuk Döner Tanımı Yapılışı

  1. Tavukları enine ne kadar ince kesebilirseniz katıyız genelde 2 modül oluyor.
  2. Sonra enine uzunluğuna ucu sivri keskin bir bıçakla etleri çintikleyin.
  3. Kuru soğanı rondodan geçirip suyunu süzerek tavukları marine edebilecek büyüklükte bir kabın içerisine alıyoruz.
  4. Daha sonra öteki materyalleri yağı ,yoğurdu, tuzu ,salçayı ve baharatları ek ediyoruz sosu bir hoş karıştırıyoruz.
  5. Sosun içerisine tavukları da atıp güzelce harmanlayın.
  6. 1 saat bu biçimde marine de beklesin.
  7. Daha sonra yağlı kağıt ya da streç sinema e bir göğüs eti bir but gelecek biçimde yerleştirip sıkıca sarabildiğimiz kadar salam formunda sarıp 2 ucunu kıvırın.
  8. Dondurucuda en az bir gece bekletin tavuk dönerinizi hazırlamak için tavamıza 1 porsiyon için 1 tatlı kaşığı tereyağı koyuyoruz.
  9. Donmuş tavuğu muzdan keskin bir bıçakla kesebildiğimiz kadar incelikte döner yaprağı halinde kesiyoruz ve kızgın tereyağına atıp pişiriyoruz.
  10. Kestikçe tavamıza ek edebilirsiniz ocağın altını vakit zaman kısabilirsiniz donmuş eti kesmek sıkıntı ve vakit alabilir.
  11. Pişen etlerimizin üzerine yağına lavaşı batıralım servis tabağına yayalım.
  12. İçerisine etlerimizi koyalım.
  13. Üzerine biraz kıyılmış marul domates dilimleri salatalık turşusu patates kızartması ve isteğe nazaran pul biber ekleyip iki ucunun katlayıp bekletmeden yuvarlayarak dürüm yapalım ya da pilav yanına turşu ve salatayla ve patates ile servis edebiliriz afiyet olsun ❤️
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt