Tavuk Döner Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet tavuk göğüs
- 4 adet kemiksiz tavuk budu
- 1 adet kuru soğanın suyu
- 2 diş sarımsak rendesi
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı kekik
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı yoğurt istek edilirse pul biber
- 1 porsiyona bir tatlı kaşığı tereyağı
- Kıyılmış marul ,turşu ve domates dilimleri
- 1 adet kızartılmış parmak patates
- Uno tandır lavaş ya da hamburger ekmeği ya da olağan ekmek yada pilav
Tavuk Döner Tanımı Yapılışı
- Tavukları enine ne kadar ince kesebilirseniz katıyız genelde 2 modül oluyor.
- Sonra enine uzunluğuna ucu sivri keskin bir bıçakla etleri çintikleyin.
- Kuru soğanı rondodan geçirip suyunu süzerek tavukları marine edebilecek büyüklükte bir kabın içerisine alıyoruz.
- Daha sonra öteki materyalleri yağı ,yoğurdu, tuzu ,salçayı ve baharatları ek ediyoruz sosu bir hoş karıştırıyoruz.
- Sosun içerisine tavukları da atıp güzelce harmanlayın.
- 1 saat bu biçimde marine de beklesin.
- Daha sonra yağlı kağıt ya da streç sinema e bir göğüs eti bir but gelecek biçimde yerleştirip sıkıca sarabildiğimiz kadar salam formunda sarıp 2 ucunu kıvırın.
- Dondurucuda en az bir gece bekletin tavuk dönerinizi hazırlamak için tavamıza 1 porsiyon için 1 tatlı kaşığı tereyağı koyuyoruz.
- Donmuş tavuğu muzdan keskin bir bıçakla kesebildiğimiz kadar incelikte döner yaprağı halinde kesiyoruz ve kızgın tereyağına atıp pişiriyoruz.
- Kestikçe tavamıza ek edebilirsiniz ocağın altını vakit zaman kısabilirsiniz donmuş eti kesmek sıkıntı ve vakit alabilir.
- Pişen etlerimizin üzerine yağına lavaşı batıralım servis tabağına yayalım.
- İçerisine etlerimizi koyalım.
- Üzerine biraz kıyılmış marul domates dilimleri salatalık turşusu patates kızartması ve isteğe nazaran pul biber ekleyip iki ucunun katlayıp bekletmeden yuvarlayarak dürüm yapalım ya da pilav yanına turşu ve salatayla ve patates ile servis edebiliriz afiyet olsun