Tavuk Döner Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet tavuk göğsü
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 soğanın suyu
- 1 sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı toz kişniş
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı silme salça
- 1 yemek kaşığı dolu yoğurt
- 5 tane elma dilimi doğranmış patates
- 1 çay bardağı un
- Tuz
- Sıvıyağ
- Dürümlük ekmek
Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Dondurmadan direk istediğiniz vakit süratlice yapılabilen. Aslını aratmayan bir reçete.
- 3 adet tavuk göğsünü enlemesine ikiye kesip toplam 6 modül göğüs oluşturun.
- Tüm gereçleri bir kapta bulama yapın.
- Tavukların her yerine bulayın.
- Birbirlerine demeyecek formda yanyana dizin.
- Üzerini kapatıp bir gece buzdolabında dinlendirin.
- Patatesleri soyun doğrayın.
- Tencereye su ek edip kaynatın. Az tuz ekleyin.
- Dilimli patatesleri 5 dakika haşlayın. Ocağı kapatın. Su soğuyan kadar patatesleri almayın.
- Su soğuyunca patatesleri süzün. Bez üzerinde kurutun.
- Unlayın ve tuzlayıp kızgın yağda kızartın. Göğüsleri tel ızgarada ya da ızgara tavada önlü artlı pişirin.
- Pişince yalnızca tavada zeytinyağı kalacak tüm suyu çekmiş olacak.
- Hafif ılıyınca üçer dörder üst üste koyun.
- İnce döner biçimde kesin.
- Lavaşa patates kızartması ile sarın.
- Dilerseniz marul, soğan, domates ek edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun inşallah.