Tavuk Dünyası Kekiklim Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg tavuk göğsü
- 2 tatlı kaşığı sirke
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı kekik
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 adet 200 ml krema
- 1 tatlı kaşığı tuz damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz
- 1 paket makarna
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
Tavuk Dünyası Kekiklim Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yapılışı birinci olarak tavuk göğsünü kuşbaşı biçiminde doğrayalım.
- Üzerine sirke, iki diş sarımsak ezilmiş, kekik, sıvı yağ, karabiber, son olarak da tuzunu ekleyip karıştıralım ve üzerini kapatıp buz dolabında iki üç saat bekletelim.
- Tencereye yarıya kadar su koyup içine bir tatlı kaşığı zerdeçal ve tuzunu ekleyip kaynatalım kaynayan suya makarnamızı ek edelim 10 dakika haşlayıp süzelim.
- Marine edilmiş tavukları yeterlice kızdırdığımız döküm tavaya koyalım beş on dakika hiç karıştırmayalım ki sulanmasın.
- Bir tarafı kızaran tavukları karıştırıp üzerine kremayı ekleyip yeterlice karıştıralım krema suyunu çekene kadar pişirelim.
- Öbür taraftan haşlanan makarnayı süzüp bir yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağını ekleyip kavuralım servis tabağına biraz makarna biraz tavuk ekleyip servis edebilirsiniz yanına salata çok yakışıyor.