Tavuk Dünyası Kekiklim Tanımı İçin Materyaller
Tavuk İçin
- 2 adet tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı (Normal yağda olur)
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik (Baharatlar isteğe nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı köri
- Yarım paket makarna (istediğiniz makarna)
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 paket krema
- 1 çay kaşığı ucu ile nane
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Marul
- Domates
- Havuç
- Mısır
- Kırmızı lahana
- Tuz
- Yağ
- Nar ekşisi
Tavuk Dünyası Kekiklim Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kaynamış makarna suyuna zerdeçal ekleyip makarnayı haşlayalım.
- Daha sonra tencere 1 yemek kaşığı tereyağı, naneyi ve yarım paket kremayı koyuyoruz.
- Kaynayınca 2 dakika kadar sonra makarnayı ekleyip karıştırıyoruz makarnamız hazır.
- Sonra en az 4 saat dolapta baharatlı bir biçimde dinlendirdiğimiz tavukları tavaya alıyoruz.
- Kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra yarım paket kremayı ekliyoruz.
- Kremayı hafif çekene kadar pişiyor. Altını sonra kapatabiliriz. Bu kadar deneyenlere şimdiden afiyet olsun