Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Dünyası Kekiklim

Tavuk Dünyası Kekiklim
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
tavuk-dunyasi-kekiklim.jpg

Tavuk Dünyası Kekiklim Tanımı İçin Materyaller


Tavuk marine için
  • 500 gram tavuk göğüs bonfile
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı kekik (Azaltabilirsiz)
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Köri
Pişirmek için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım paket krema(100 ml)
  • 1 adet tavuk bulyon (Ben eklemedim lakin lezzet veriyor)
  • Kaşar rendesi
Makarnası için
  • Yarım paket penne makarna
  • Haşlama suyu için 1, 5 tatlı kaşığı zerdeçal ve tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım paket krema (100 ml)
  • Nane
Salatası için
  • Yarım göbek marul
  • 1 domates 1 salatalık 1 kapya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon, tuz
  • Konserve mısır ve siyah zeytin

Tavuk Dünyası Kekiklim Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavukları marine etmek için gereçlerin hepsini genişçe bir kabın içerisinde karıştırıyoruz.
  2. 500 gram tavuk göğüs bonfilemizi küp küp doğradıktan sonra marine sosunun içerisine atıp yeterlice harmanlıyoruz. Üzerini kapatıyoruz ve en az 1 saat dinlenmek üzere buzdolabına kaldırıyoruz.
  3. Penne makarnayı 15 dakika kadar haşlayıp süzüyoruz. Haşlama esnasında suyuna zerdeçal ve tuz atıyoruz. Makarnaya sarı rengini zerdeçal veriyor.
  4. Tencereye tereyağını alıp eritiyoruz. Nane ekleyip karıştırıyoruz ve makarnayı da ekleyip yeterlice karıştırıyoruz. Akabinde krema ekleyip karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz.
  5. Tavada tereyağını eritip marine ettiğimiz tavukları tavaya alıp pişirmeye başlıyoruz (Bulyonu bu esnada koyabilirsiniz)kızardığı vakit üzerine krema ve tuzu da ek edip 2 – 3 dakika kadar daha pişiriyoruz.
  6. En son kaşar rendesini de ek ediyoruz ve 1 – 2 dakika kadar erimesini bekleyip sonra altını kapatıyoruz.
  7. Salata için olan gereçlerle salatayı yapın. Salata için verilen materyalleri de güzelce doğrayıp harmanlayarak salatamızı hazırlıyoruz ve tabak için gerekli 3 tanımı de hazırlamış oluyoruz. Afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt