elektronikci
FD Üye

Tavuk Dürüm Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tavuk göğüsü
- Tuz
- 2 tane kırmızı biber
- 1 tane yeşil biber
- 2 adet yufka
- (isteğe göre patates kızartması)
- Kaşar rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- Susam
Tavuk Dürüm Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsü ince uzun doğranır.
- Sonra bir kaba, zeytinyağı, kekik, pulbiber, toz kırmızı biber ve karabiber ve doğradığımız tavuklar eklenerek karıştırılır. En az 2 saat dolapta bekletilir marine olması için.
- 2 saat sonunda marine olan tavukları yüksek ateşte karıştırarak soteleyelim. Bu esnada tavuklar yanmaması için sürekli karıştırılır.
- Tavukları güzelce piştikten sonra üzerine yeteri kadar tuz ve doğradığımız kırmızı biberleri ekleyerek bir kaç dakika daha karıştırarak sotelemeye devam edelim.
- Yufka tezgaha alınır ve uç kısmından bir tarafını içe doğru katlanır.
- Katladığımız kısma iç harcımızın üçte birini boşaltalım harç,kaşar peyniri yerleştirilir.
- Yufkanın kenarlarını içe doğru katlanır ve yufka sarılır.
- Sarılan yufka fırın tepsisine alınır.
- Fırın tepsimize yerleştirilen dürümlerin üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımından sürelim, susam serpilir daha sonra önceden ısıtılmış 200°c fırında yaklaşık 15 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.