bilgisayarci
FD Üye
Tavuk Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kesim göğüs bonfile (iki taneden biri)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı isot
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Tavukları saplamak için çöp şiş
Tavuk Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuğu küp küp doğruyoruz. (ortalama olarak büyüklüğü yarım ceviz kadar olacak biçimde. ) daha sonra tuzla ovuyoruz. 5 dakika beklettikten sonra yıkıyoruz. (bu süreç tavuk sası kokmasın diye önemli)
- Yıkadığımız tavukların suyu süzülene kadar süzgece alıp bekliyoruz. Suyu süzülen tavuklara tuz, kimyon, karabiber, pul biber, isot, ayçiçek yağını koyup karıştırıyoruz.
- Ardından yoğurdu pürüzsüz hale getirip üzerine döküp her yerine dağılacak biçimde kaşıkla karıştırıyoruz.
- Üzerini streçle kapatıp 15-20 dakika bekliyoruz. (bu bekleme mühleti tavukların yumuşak olması bakımından önemli) bekleme süremiz dolunca tavukları çöp şişe takip yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizip 200 derece fırında üst kısma yakın olacak halde 15-20 dakika pişiriyoruz.
- Ara orta denetim etmekte yarar var. Zira bazen fırınlar imal olarak farklı olduğu için erken ya da geç pişirebiliyor.
- Pişince tavukları lavaşa alıp üzerine salata, soğan, süs biber, isteğe nazaran ketçap ekleyip sarıyoruz.