Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Dürüm

Tavuk Dürüm
0
111

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Tavuk Dürüm Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kesim göğüs bonfile (iki taneden biri)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı isot
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tavukları saplamak için çöp şiş

Tavuk Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tavuğu küp küp doğruyoruz. (ortalama olarak büyüklüğü yarım ceviz kadar olacak biçimde. ) daha sonra tuzla ovuyoruz. 5 dakika beklettikten sonra yıkıyoruz. (bu süreç tavuk sası kokmasın diye önemli)
  2. Yıkadığımız tavukların suyu süzülene kadar süzgece alıp bekliyoruz. Suyu süzülen tavuklara tuz, kimyon, karabiber, pul biber, isot, ayçiçek yağını koyup karıştırıyoruz.
  3. Ardından yoğurdu pürüzsüz hale getirip üzerine döküp her yerine dağılacak biçimde kaşıkla karıştırıyoruz.
  4. Üzerini streçle kapatıp 15-20 dakika bekliyoruz. (bu bekleme mühleti tavukların yumuşak olması bakımından önemli) bekleme süremiz dolunca tavukları çöp şişe takip yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizip 200 derece fırında üst kısma yakın olacak halde 15-20 dakika pişiriyoruz.
  5. Ara orta denetim etmekte yarar var. Zira bazen fırınlar imal olarak farklı olduğu için erken ya da geç pişirebiliyor.
  6. Pişince tavukları lavaşa alıp üzerine salata, soğan, süs biber, isteğe nazaran ketçap ekleyip sarıyoruz.
Tavuk Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tavuk Dürüm ( Tavuk-Tuni) Tanımı İçin Malzemeler 6 adet tavuk göğsü4 adet patates1 kaşık salça1 havuç8 adet lavaş2 adet domates1 soğan2 adet salatalık turşusu2 çay kaşığı sumakYeteri kadar sıvı yağTuz Patatesler için; 1 çay kaşığı kırmızı biberYarım çay kaşığı karabiberYarım çay kaşığı zencefil...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Tavuk Tantuni Dürüm Tanımı İçin Gereçler 500 gram tavuk göğsü3-4 su bardağı su haşlamak için su3 yemek kaşığı zeytinyağıKarabiberKimyonPul biberYufka ekmek İçi için 1 adet kuru soğan1 çay kaşığı sumak1 adet domatesGöz kararı maydanoz ( Ben az kullandım zira konut halkı sade yedi ) Tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Bombastik Tavuk Dürüm Tanımı İçin Gereçler Lavaşı İçin; 3 su bardak unAlabildiği kadar suTuz1 çay kaşığı sıvı yağ İç Harcı İçin; 1 kase göğüs1 demet maydanoz1 adet kırmızı kapya biber2 adet yeşil biber1 adet kuru soğan2 adet orta uzunluk patates5-6 yaprak marul5-6 adet kornişon turşu2 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Tavuk Tantuni Dürüm Tanımı İçin Materyaller Tavuk için: 1 kilo tavuk göğsü1 çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Ortası için: Kuru soğanMaydanozDomatesMarul Tavuk Tantuni Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tavuk göğüs etini minik küpler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Tavuk Çöp Şiş Dürüm (Favori Tarifiniz Olacak) İçin Malzemeler Çöp şiş için 500 gram tavuk but (kemiksiz açılmış ızgaralık)1 yemek kaşığı kırmızı toz biber1 tatlı kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı sarımsak tozu1 çay kaşığı kekikAz karabiberTuz4 tane tandır lavaş Üzerine sürmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
858,480Konular
981,427Mesajlar
29,592Kullanıcılar
XansanSon üye
Üst Alt