Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuk Etli Kremalı Sebze Çorbası

Tavuk Etli Kremalı Sebze Çorbası
0
64

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Tavuk Etli Kremalı Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk but
  • 1 adet orta uzunluk kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1 kol pırasa
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 kutu sıvı krema(200ml)
  • Tuz
  • 6 su bardağı su (Tavuğu haşladığımız suyu kullandım, şayet çorbanın kıvamı katı olursa biraz daha su ek edin

Tavuk Etli Kremalı Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencereye tavuk eti koyulur, üzerini geçecek kadar su eklenir ve suda haşlanarak pişirilir, suyu süzülür (Suyunu dökmeyin çorbada kullanacağız)pişen tavuk eti didiklenir bir tabağa alınır.
  2. Kereviz ve havuçlar küp biçiminde minik doğranır dilerseniz kereviz yapraklarınıda küçük doğrayıp ek edebilirsiniz.
  3. Tencereye tereyağı alınır, eritilir üzerine iki yemek kaşığı un koyulur ve un kokusu çıkana kadar kavrulur.
  4. Üzerine 6 su bardağı tavuk suyu eklenir şayet tavuk suyunuz yetersiz ise olağan suda ekleyebilirsiniz çorbanız pişerken katı olduğunda biraz daha su ekleyebilirsiniz.
  5. Su kaynamaya başlayınca doğradığımız sebzeler, tuz ve didiklenmiş tavuk etleri ek edilir, ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  6. Pişen çorbaya sıvı krema ek ederim ve karıştıralım 5 dakik daha pişirdikten sonra ocağı kapatalım. Besleyici, doyurucu şifa çorbamız hazır deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun.
Tavuk Etli Kremalı Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kremalı Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 /2 kg brokoli1 adet kereviz1 küçük patates1 pırasa1 kuru soğan1 havuç2 diş sarımsak2 su bardağı süt1 kutu krema (İsteğe bağlı)TuzKarabiberToz kırmızı biberKırmızı pul biberZerdeçal1 kahve fincanı zeytinyağı1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Kremalı Maş Fasulyeli Tavuk Suyu Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı tereyağıYarım litre tavuk suyuYarım litre su4 kaşık maş fasulyesiYarım paket krema2 kaşık tel şehriyeBir tutam dereotu1 tatlı kaşığı tuz1 diş sarımsak2 tatlı kaşığı limon suyu Kremalı Maş Fasulyeli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ince doğranmış mantar (Doğradıktan sonra bir müddet limonlu suda beklet)3 su bardağı su1 su bardağı tavuk suyu1 diş sarımsak2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı unyarım su bardağı krema2 yemek kaşığı limon suyuTuz1-2 kısım ince doğranmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Kremalı Pancar Çorbası Tanımı İçin Materyaller 1 orta uzunluk soğan1 orta uzunluk pancar1 küçük uzunluk patates2-3 diş sarımsakYarım tavuk bulyon(varsa tavuk yada et suyu kullanabilirsiniz)Sıvıyağ1/2 (yarım) paket krema1/2 (yarım) çay kaşığı zencefil1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Kremalı Soslu Tavuk Ve Makarna Tanımı İçin Gereçler Yarım kg bonfile tavuk️1 paket makarna️1 paket krema Tavuk marine için: ️2 diş  rendelenmiş sarımsak️2 yemek kaşığı zeytiyağ️1 çay kaşığı biberiye️1 çay kaşığı karabiber️1 tatlı kaşığı kekik Tavuk sosu için: ️1 tatlı kaşığı köri️1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
858,478Konular
981,299Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt