Tavuk Etli Tencere Kebabı Tarifi İcin Malzemeler
*4 orta boy patates
*2 uzun patlıcan
*6 ile 8 sivri biber
*1 kuru soğan
*1 tavuk goğsu
*1 yemek kaşığı salca
*Tuz, pul biberi, kimyon
Tavuk Etli Tencere Kebabı Tarifi Yapılışı Evet arkadaşlar etli tencere kebabı hem gorselliğiyle sofraları guzelleştiren hem lezzetiyle damaklara tat veren super bir lezzet denemeyen mutlaka denesin diyorum ve tarife geciyorum
1
*Oncelikle tavuk etimizi kup kup doğrayıp yanmaz yapışmaz bir tencereye az sıvı yağ gezdirip etlerimizi tencereye atıyoruz
*Etlerimiz hafif suyunu salıp kendine cekinceye kadar biz de o sırada soğanlarımızı doğrayıp uzerine atalım
*Soğanlar da hafif oldukten sonra bir yemek kaşığı salca koyup onu da kavurduktan sonra 2 su bardağı kadar sıcak su koyup hafif bir kaynama hafif bir fokurdama ya bırakıyoruz
*En son olarak tuz ve baharatları ekleyip tencerenin kapağını Kapatıyoruz diğer bir yandan patatesimizi kup kup doğrayıp patlıcanlarımızı julyen şeklinde birberlerimizi de 2 veya 3 e bolup yumuşayıncaya kadar kızartıyoruz
*Kızartma işlemi bittikten sonra hazırladığımız etli sosun icerisine sebzelerinizi boşaltıyoruz Bir guzel karıştırıp bir fokurdama gelmesini bekleyip altını kapatıyoruz
*Sonrasında servis tabağına alıp afiyetle yiyoruz super bir lezzet mutlaka deneyin yapacaklara kolay gelsin Sağlıcakla kalın
*4 orta boy patates
*2 uzun patlıcan
*6 ile 8 sivri biber
*1 kuru soğan
*1 tavuk goğsu
*1 yemek kaşığı salca
*Tuz, pul biberi, kimyon
Tavuk Etli Tencere Kebabı Tarifi Yapılışı Evet arkadaşlar etli tencere kebabı hem gorselliğiyle sofraları guzelleştiren hem lezzetiyle damaklara tat veren super bir lezzet denemeyen mutlaka denesin diyorum ve tarife geciyorum
1
*Oncelikle tavuk etimizi kup kup doğrayıp yanmaz yapışmaz bir tencereye az sıvı yağ gezdirip etlerimizi tencereye atıyoruz
*Etlerimiz hafif suyunu salıp kendine cekinceye kadar biz de o sırada soğanlarımızı doğrayıp uzerine atalım
*Soğanlar da hafif oldukten sonra bir yemek kaşığı salca koyup onu da kavurduktan sonra 2 su bardağı kadar sıcak su koyup hafif bir kaynama hafif bir fokurdama ya bırakıyoruz
*En son olarak tuz ve baharatları ekleyip tencerenin kapağını Kapatıyoruz diğer bir yandan patatesimizi kup kup doğrayıp patlıcanlarımızı julyen şeklinde birberlerimizi de 2 veya 3 e bolup yumuşayıncaya kadar kızartıyoruz
*Kızartma işlemi bittikten sonra hazırladığımız etli sosun icerisine sebzelerinizi boşaltıyoruz Bir guzel karıştırıp bir fokurdama gelmesini bekleyip altını kapatıyoruz
*Sonrasında servis tabağına alıp afiyetle yiyoruz super bir lezzet mutlaka deneyin yapacaklara kolay gelsin Sağlıcakla kalın