Tavuk Fajita Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 kesim tavuk göğsü (Küçükse 2 tane)
- 400 gram doğranmış mantar
- 1 adet kapya biber jülyen doğranmış
- 3-4 adet yeşil biber jülyen doğranmış
- 1 kuru soğan ay formunda doğranmış
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- Karabiber
- Tuz
- Kekik
- Zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
Tavuk Fajita Tanımı Yapılışı
- Mantarları zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Üzerine tavukları ek edip pişirmeye devam edelim.
- Karabiber tuz kekik tereyağ ve 2 yemek kaşığı soya sosunu ek edelim yumuşayınca ocaktan alalım.
- Farklı bir tavaya soğanları alalım bir iki çevirdikten sonra sırayla sarımsak ve biberleri ek edelim 3-4 dakika çok ezilmeden karıştırıp ocaktan alalım.
- Tavuğa biberleri ek 1 yemek kaşığı soya sosu ek edelim.
- 1-2 dakika pişirdikten sonra servise hazır.Afiyet olsun.