
Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğüs eti
- 2-3 diş ince dövülmüş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- 1 orta boy kuru soğan
- 1-2 adet tatlı biber
- 1-2 adet kırmızı biber
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tavuk Fajita Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuğumuzu ve sebzelerimizi jülyen şeklinde doğrayalım. Yani uzunlamasına.
- Doğradığımız tavuğumuza kendisine ait tüm malzemeleri katıp karıştıralım.
- Birkaç saat dolapta dinlendirelim.
- Doğranmış sebzeleri tavada biraz pişirelim.
- Tavuklarımızı ve sebzelerimizi ayrı ayrı pişiriyoruz.
- 2 tane ayrı pişirme teflon tavasını ocağımıza koyalım.
- Ocağımızı yakalım. Isınan tavalardan birine tavuklarımızı diğer ısınan tavaya sebzelerimizi koyalım ve güzelce pişirelim.
- Sebzeleri çok karıştırmayalım ki ezilmesin.
- Hafif spatula veya maşa ile çevirelim.
- Pişen tavukları ve sebzeleri aynı tavaya alıp 1-2 dk daha beraber çeviriyoruz ve ocağımızı kapatıyoruz. Biraz dinlensin ve servise hazır afiyet olsun????????.