bilgisayarci
FD Üye
Tavuk Göğsü İle Patlıcan Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet orta boy patlıcan
- Yarım parça ( 1 tek) tavuk göğsü
- 1 adet büyük kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet büyük kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet büyük domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Maydanoz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri (şart değil)
Tavuk Göğsü İle Patlıcan Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları alacalı soyup yemeklik doğrayıp tuzlu suda 10 dakika bekletiyoruz.
- Patlıcanları kurulayıp bol sıvı yağda kızartıyoruz.
- Kızaran patlıcanları süzgeç’ e alıp yağın süzülmesini bekliyoruz.
- İki kaşık yağı tavaya alıp yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsağı kavuruyoruz. Küçük kuşbaşı olarak doğradığımız tavuğu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- İri doğranan kapya ve yeşil biberleri de tavaya ilave ediyoruz. 10 dakika sonra kabuğunu soyup küçük doğradığımız domatesleri ve salçayı da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
- Tuz, karabiber ve de yarım su bardağı kadar suyu da ilave edip on dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
- Yağı süzülen patlıcanları fırın kabına alarak biraz tuz serpiyoruz.
- Tavuklu karışımı üzerine yayarak 200 derece fırında önce üzeri folyo ile kapalı daha sonra da üzeri açık olarak toplamda 40-45 dakika pişiriyoruz.
- İsteğe bağlı olarak üzerine kaşar peynir rendesi döküp eridikten sonra fırından alabilirsiniz.
- İster pirinç pilavı ister makarna ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ????.