
Tavuk Göğsü Kızartması Tanımı İçin Gereçler
- 500gr tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan suyu
- 2 diş sarımsak
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 8 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, pul biber ,kekik
- Kızartmak için sıvı yağ
Tavuk Göğsü Kızartması Tanımı Yapılışı
- Tavuk göğsünü iri modüller halinde doğrayın soğanı rendeleyin yalnızca suyunu kullanın.
- Başka kalan tüm gereçleri karıştırın ve içine tavukları ekleyip güzelce karıştırın .
- Üzerini strecle kapatıp buzdolabında 3 saat bekletin .
- Dinlenen tavuk etlerini buzdolabından çıkartıp 10 dakika oda sıcaklığında bekletin.
- Teflon tavada sıvı yağ kızdırın ve tavukları önlü gerili kızartın uzun müddet kızartmayın kurumasın.
- Ben yanına garnitürlü pilav ve salata tercih ettim siz damak tadınıza nazaran tercih yapabilirsiniz afiyet olsun.