teknolojiuzmani
FD Üye
Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker (1 su bardağından olabilir)
- 1 litre süt
- 2 adet sakız (sade olanı ve isteğe bağlı)
- 1 paket vanilya (isteğe bağlı)
- Fındık, hindistan cevizi vs.
Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalaar ????.
- Öncelikle tatlı sürecinde kısık ateş kullanınız ve tel çırpıcı kullanınız. Ve daima karıştırın yoksa tabanı fiyat ve topaklanma olur.
- Derin bir tencerede tereyağımızı eritelim sonra unumuzu ek edelim 5 dakika kadar karıştırarak kavuralım.
- Püf noktası ise bir yandan unu çırparken bir yandan sütünü ekleyip süratlice çırpalım aksi takdirde ununuz topaklaşır ve en son mikserle açmak zorunda kalırsınız.
- Sakızı küçük modüller halinde doğrayıp içerisine atın ereyecektir. Şekeri ilave edip çırpmaya devam edelim.
- Muhallebimiz kıvam alana kadar karıştıralım.
- Kıvam aldıktan sonra ise;Küçük kare borcam kullandım ben kalın bir dilim olması için , borcamı ıslatıp muhallebiyi döküyoruz ve spatula yardımıyla düzeltin.
- Oda ısısına geldikten sonra en az 2-3 saat dolapta bekletin.
- Dinlenen pastamızın yanından havasını alarak öbür bir borcama karşıt çevirip kuru yeri alta gelecek ıslak yeri üste gelecek biçimde üzerine fındık, fıstık döküp servis edelim.
Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı