Tavuk Göğüslü Fırın Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet tavuk göğsü
- 3 adet patates
- 2 tane büyük soğan
- 1 tane kapya biber
- 2 tane yeşil biber
- Tuz
- Pul biber
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- Sıvı yağ
Tavuk Göğüslü Fırın Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavuk göğsünü robottan geçirelim, içine 1 adet soğanı doğrayıp içine tuz atıp tekrar robottan geçirelim.
- Sonra patateslerimizi yıkayıp uzun uzun doğrayalım tıpkı süreci biberler içinde yapalım ve hepsini borcama yerleştirelim.
- Üstüne salça, tuz, pul biber ve sarımsağı da alıp bütün gereçleri karıştıralım.
- Sonra robottan geçirdiğimiz tavuğu elimizde hal verip sebzelerin üstüne koyalım ve 2 su bardağı suyu da üstüne dökelim .
- Son olarak da üstüne göz kararı yağ gezdirelim ve 200 derecelik fırında 40 dakika pişirelim sonra istediğiniz üzere servis yapabilirsiniz.