Tavuk Graten (Mantar Ve Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tavuk göğsü
- İstediğin kadar mantar
- 2 adet patates
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- İstediğin kadar süt
- 2 yemek kaşığı un
- 100 gram tereyağı
- Karabiber
- Tuz
- Kaşar
Tavuk Graten (Mantar Ve Patatesli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce patatesleri küp küp kesip kısık ateşte kızartıyorum. Tavuk göğsünüde isterseniz küp küp doğrayın isterseniz de yapmak istediğiniz şekilde doğrayın.
- Tavuklar tavada suyunu salıp kızarmaya başladığın da tuz karabiber ve pulbiber ile tatlandıralım. Aynı şekilde mantarlarıda tavaya alıp kızartalım borcam veya fırın tepsisine bütün malzemeleri alalım.
- Üzeri için tereyağını tencerede kızdırdım unumu ekledim un kokusu çıkana kadar karıştırdım sütü ilave ederken aynı anda hızlıca çırptım topaklanmasın diye karabiber ve tuz ekleyip ocağı kapattım.
- Sosuda borcama döktüm eşit şekilde üzerine de kaşar serpiştirdim alt üst ayarlı 250 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun ????.