Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Haşlama

Tavuk Haşlama
0
26

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
tavuk-haslama.jpg

Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet tavuk but (Miktarı kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
  • 2 adet soğan
  • 5-6 adet patates
  • 4 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tane kara biber (Yoksa toz kara biber de olur )
  • 2 adet defne yaprağı
  • Tuz
Terbiyesi için;
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un

Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavuk etlerimizin derisini temizleyip, iki parçaya ayırıyoruz, uygun bir tencereye alıyoruz. Üzerini geçecek kadar su ilave edip bir taşım kaynatıp suyunu süzüp, ayırıyoruz.
  2. Soğan, sarımsak, patates ve havucumuzu soyuyoruz uygun bir tencereye bir adet havuç rendeleyip ekliyoruz tereyağı ve zeytinyağı ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz.
  3. Daha sonra soğanı bütün şekilde geri kalan havuçları doğrayıp sarımsakları ortadan ikiye bölüp ekliyoruz tekrar 3-4 dakika daha kavuruyoruz.
  4. Haşlamış olduğumuz tavuk etlerini ekleyip ayırdığımız tavuk suyunu ilave ediyoruz, tavuk suyu yeterli olmazsa üzerine tekrar su ilave edebilirsiniz tane kara biber ve defne yaprağını ekleyip tencerenin kapağı kapalı yarım saat pişiriyoruz.
  5. Daha sonra patatesleri ve tuz ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  6. Terbiyesi için yarım limon suyu ve unu bir kaseye alıyoruz yarım çay bardağı su ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  7. 2 kepçe çorbanın suyundan da ilave ederek terbiyemizi karıştırıp, yemeğimize ilave edip karıştırıyoruz 1-2 dakika daha pişirip, ocaktan alıyoruz üzerine maydanoz serpip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun ????????
Tavuk Haşlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler 9-10 adet tavuk but3 adet orta boy patates2 adet havuç14-5 adet arpacık soğan3-4 diş sarımsak1 yemek kaşığı tereyağ1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ2 adet defne yaprağıKarabiberTuzÜzerini geçecek kadar kaynar su Terbiyesi için; 1 yumurta sarısı1 limon suyu1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Mükemmel Tavuk Haşlama Tanımı İçin Gereçler 3 tane incik5 adet patates4 adet havuç6 adet küçük soğan2 diş sarımsak2 defne yaprağıVarsa tane karabiber ( yoksa toz karabiber de olabilir )3 yemek kaşığı sıvı yağTuz Terbiyesi için; Yarım limon suyuYarım çay bardağı su1 yemek kaşığı un Üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler 8-9 adet tavuk baget3 adet patates2 adet havuç1 adet kuru soğan3 diş sarımsak1 adet defne yaprağı3-4 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı unTuz, karabiber1 çay kaşığı zerdeçal (Olmasada olur)5 su bardağı kaynar su Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Tavuk But Haşlama Tanımı İçin Malzemeler 8-9 adet tavuk baget3 adet patates2 adet havuç1 adet kuru soğan3 diş sarımsak1 adet defne yaprağı3-4 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı unTuzKarabiber1 çay kaşığı zerdeçal (olmasa da olur)5 su bardağı kaynar su Tavuk But Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler 6 kesim tavuk budu(kişi sayısına nazaran ayarlanabilirsiniz)1 adet rendelenmiş havuç1 adet küp küp doğranmış soğan5 diş sarımsak4 adet orta uzunluk patatesdefne yaprağı (yoksa kullanmayın)1,5 -2 lt sutuz Terbiyesi için; yarım limon suyu2 yemek kaşığı...
Cevaplar
1
Görüntüleme
658
858,481Konular
981,455Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt